хелоуин

He’s waited for this night. He’s waited for me. I’ve waited for him.

През последните няколко години сме споменавали опитите една от иконите на хорър жанра Майкъл Майърс да се завърне на екран – дали като продължение, рибут или така популярната напоследък комбинация от двете, която често наричат „soft reboot“, ясно беше, че ще има нов филм от „Хелоуин“ франчайза. Известно време положението беше „рано или късно“ и подробностите около проекта се доизкусуряваха, но след това новият „Halloween“ рязко набра скорост. За съжаление, точно тогава ние малко поизостанахме с отразяването и сега използваме първия трейлър, за да наваксаме с пропуснатото.

Точно така, днес излезе първият трейлър на „Halloween“, който можете да видите по-долу, последван от два тийзъра, снимки и първия тийзър плакат, който залага на класиката. Преди да видите трейлъра обаче, малко важна информация: хорърът е продължение на оригинала и напълно пренебрегва развитието на историята в останалите филми от поредицата. Така че, ако искате да се подготвите за „Halloween“ преди премиерата му тази есен, достатъчно е да гледате класиката на Джон Карпентър от 1978 г. (Карпентър този път е изпълнителен продуцент и творчески консултант). И разбира се, долния трейлър.

Hello Michael… I have something you might like to see. Трябва да признаем, че тази реплика ни напълни душичките, но като цяло трейлърът нещо не успя да ни грабне така, както ни се искаше. Режисьор на „Halloween“ този път е Дейвид Гордън Грийн („Stronger“, „Pineapple Express“), по сценарий, който е написал съвместно с Дани МакБрайд и Джеф Фрадли. Наистина звучи малко странно на първо четене, но пък прави предстоящото завръщане на Майърс доста любопитно – какво ще се получи в крайна сметка и как ще подходи Грийн към иконичните герои? Тепърва предстои да разберем, засега няма да си правим изводи само от горния трейлър.

Както вече споменахме, забравете какво си мислите, че знаете за случилото се с Майърс и героинята на Джейми Лий Къртис Лори Строуд през годините и продълженията – действието на новия „Halloween“ се развива 40 години след събитията от първия филм и Лори е твърдо решена да отстрани убиеца, ако той някога избяга от лудницата, в която е затворен. Познайте дали Майкъл ще се завърне в Хадънфийлд и кое време на годината може да е.

Компания на Къртис правят Джуди Гриър в ролята на дъщеря ѝ и Анди Матичак като внучката ѝ. Особено доволни сме, че Ник Касъл също се завръща в ролята на Майърс (познат още като The Shape), въпреки че Джеймс Джуд Кортни ще му помага с изпълнението.

джейми лий къртис

halloween-movie-2018-jamie-lee-curtis dfbtzknu0ae4fr0

плакат

Режисьор на „Halloween“ е Дейвид Гордън Грийн, по сценарий на Грийн, Дани МакБрайд и Джеф Фрадли. Джон Карпентър е изпълнителен продуцент и творчески консултант, а Джейсън Блум („Бягай!“, „Split“, „The Purge“, „Paranormal Activity“) е един от продуцентите. В главните роли ще видим Джейми Лий Къртис, Джуди Гриър, Уил Патън, Ник Касъл, Анди Матичак, Омар Дж. Дорси и други.

Премиерата е 19 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. It is just a movie, right …
    И точно там е проблема – ‘ного страшно, ама де не е баш…
    Just maintain the right balance of fantasy in the nastiness….
    Don’t ever make it really count….

  2. Сега съм на вълна ужаси. Новият Halloween има доста добри оценки от фенове и критика.С Узи ще го гледаме