Имайки предвид, че адски харесваме хорър-трилъри, не се нуждаем от много, за да дадем шанс на някое не особено претенциозно заглавие в някой спокоен неделен следобед. За да обърнем специално внимание на такъв филм обаче – за да може да привлече вниманието ни и специално да чакаме да се появи по един или друг начин, ни е необходимо нещо повече от любов към жанра. Необходимо е да има поне опит за някаква интересна концепция.

В случая не бихме казали, че „In Fear” изненадва с нечувани идеи, но за сметка на това обещава нещо, което принципно намираме за интересно – обещава „home invasion movie”, чието действие е ограничено около една-единствена кола. А както вероятно знаете, камерните филми са един от най-любимите ни типове и в комбинация с хорър елементи става чудно.

In Fear” разказва за Том и Луси, които – хванати в лабиринта на провинциалните пътища – са тормозени от невидима сила, която експлоатира най-големите им страхове. В крайна сметка те осъзнават, че са пуснали злото вътре – то стои в колата им. Вижте два от трейлърите на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=OlpdZgNRWWg

Като вероятно сте забелязали от изтипосаните цитати по време на единия от трейлърите, филмът получи доста добри отзиви от фестивалния си показ. Принципно и без това щяхме да му дадем шанс – пък и без това предпочитаме сами да си преценяваме качествата на хорърите, но в случая този факт е последният щрих, който циментира интереса ни.

Вижте и официалния постер.

In Fear - плакат

Режисьор на „In Fear” е Джеръми Ловринг („Шерлок”), а в ролите са Алис Енглерт (дъщерята на Джейн Кемпиън, която съвсем скоро ще имаме възможност да видим в най-новия филм на Сали Потър „Джинджър и Роза”) и Иън де Кастекър („Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.”).

Филмът ще може да бъде видян в ограничен брой американски киносалони от 7 март, а от 11 ще се появи на  Blu-ray, DVD и VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Първият трейлър е миш-маш с приятна песничка. Вторият е по-структуриран. Обаче плакатът е чудесен! 🙂