maniac с ема стоун и джона хил

Утре е премиерата на нетърпеливо очаквания от нас „Maniac” на режисьора Кари Фукунага и по този повод се включваме с един кратък рекламен ъпдейт по темата. Така да се каже, за едно финално надъхване, ако имате нужда от такова, тъй като, ако питате нас, пълният трейлър е напълно достатъчен (а даже и той е не е задължителен с подобен творчески състав и идея).

Maniac” е по сценарий на Патрик Сомервил („The Leftovers“) и представлява адаптация на едноименния норвежки сериал от 2014 г., разказващ за мъж с прекрасен живот: всеки негов ден е перфектен и той знае как да се справи с всеки проблем с лекота. Уловката е, че този живот е илюзорен, а той самият е пациент в лудница. В основата на новата версия са историите на Ани (Ема Стоун) и Оуен (Джона Хил) – двама непознати, всеки със своите житейски проблеми, привлечени от фармацевтично изследване, което обещава веднъж завинаги решаването на всички проблеми, свързани с ума, без каквито и да е странични ефекти.

Това, което предлагаме на вниманието ви, са нов (тизйър) трейлър и клип, които акцентират върху необичайната връзка между героите на Стоун и Хил, както и едно изключително „creepy“ промо на NPB, рекламиращо „вълшебното“ им хапче.

Чухме някакви рани отзиви, че конкретно изпълнението на Ема Стоун е фантастично, но като цяло сериалът не е особено добър. Силно се надяваме хората да са се объркали, но и да не са, си мислим, че Фукунага и в най-лошата си форма ще направи нещо по-добро от повече от половината филми и сериали, които се въртят в момент, така че нямаме притеснения.

Действието на „Maniac” се развива в свят, донякъде като нашия, и във време, доста подобно на нашето. То разказва историите на Ани Лендсбърг (Ема Стоун) и Оуен Мигрим (Джона Хил) – двама непознати, по свои собствени причини привлечени към късния стадий на мистериозно фармацевтично изследване. Ани, неудовлетворена и без цел в живота, с фиксация върху развалените отношения с майка ѝ и сестра ѝ; Оуен, петият син на богат индустриалец от Ню Йорк, цял живот борещ се със спорна диагноза за шизофрения. Животът и на двамата не се развива по добър начин и обещанието за ново, радикално фармацевтично лечение – поредица от хапчета, чиито изобретател, д-р Джеймс К. Мантълрей (Джъстин Теру), твърди, че могат да излекуват всичко свързано с ума, от психично заболяване до разбито сърце – ги привлича, заедно с още десетима непознати, в Neberdine Pharmaceutical and Biotech за тридневно лекарствено изследване. Изследване, което, както ги уверяват всички, не води до усложнения или каквито и да било странични ефекти и ще реши всичките им проблеми веднъж завинаги. Нещата не се развиват по план.

Режисьор на всички епизоди на „Maniac” е Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”, „True Detective”, „Beasts of No Nation”), а сценарият е дело Патрик Сомервил („The Leftovers“), който е и създател на сериала. В ролите са Ема Стоун, Джона Хил, Джъстин Теру, Сали Фийлд, Соноя Мизуно, Джулия Гарнър, Джемима Кърк и др.

Премиерата е 21 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Не знам защо, но лицето на Теру ме кара да изпитвам физическо удоволствие.