Дарио Ардженто ще прави Дракула 3D

Легендарният хорър режисьор Дарио Ардженто се е заел с 3D екранизация на „Дракула” и според официалния синопсис става дума за „вярна адаптация на романа на Брам Стоукър”.

Новината идва от Кан, чрез Twitter акаунта на Алън Джоунс – човек от екипа на STYD, който съобщава още, че филмът ще бъде заснет в оригиналния исторически период на романа – или както му се казва на англииски „period piece” или „period setting”. Снимките са насрочени за януари и ще се проведат изцяло в Италия.

Трудно ни е да си представим някой в скоро време да успее дори и да се доближи до версията на Франсис Форд Копола, камо ли да направи по-добра и ни се струва, че и Ардженто (който нека да си го кажем честно, скоро не ни е радвал с качествен филм, каквито правеше през добрите стари дни) също няма особени шансове. Трябва обаче да добавим, че в последно време станахме свидетели на такива гаври с Дракула, от които ни се приисква да си изтръгнем очите от тъпотия, че едва ли италианецът ще успее да ни разочарова.

Накрая извън темата, все още не сме гледали „Giallo” и бихме се радвали, ако някой сподели коментар или ни насочи към такъв.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *