При все че словосъчетанието „космическа комедия” ни звучи като кощунствено, решихме да обърнем внимание на тази информация само заради споменаването на един сериозен наш любимец – Хю Лори. HBO са поръчали комедийна поредица на създателя на „VeepАрмандо Янучи, който вече работи по пилотния епизод, и дори има харесано заглавие – „Avenue 5.

Според The Hollywood Reporter въпросният Avenue 5 ще е кораб, Хю Лори ще влезе в ролята на Райън Кларк, описан като „чаровен и контролиращ всичко американски капитан”, като действието в поредицата ще се развива в бъдещето, най-вече в космоса. НВО ще очакват готов пилотен епизод, а също така и няколко допълнителни сценария – и чак след това ще вземат окончателно решение за живота на сериала.

Лори има сериозен опит в последните няколко години с поредици за различни медии – разкошният „The Night Manager” за АМС, „Chance” за Hulu, на който все още не сме имали възможност да обърнем внимание, очакваме и какво ще се получи от тв-версията на „Параграф 22”, подготвяна от Джордж Клуни. Вярваме, че ще има причини за адмирации (най-малкото към неговото участие) и в бъдещия „Avenue 5”, макар за момента да запазваме скептицизма си.

Avenue 5” трябва да започне снимки в Лондон по-късно през годината, а НВО ще вземе решението си дали да й даде „зелена светлина” след пилотния епизод. Ще се поинтересуваме относно решението – и ще съобщим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Иска ми се да видя Лори в нещо наистина качествено на големия екран.

    1. Ау, туй ще е яко! 🙂

      Но и „космическата комедия“ ще гледам. Военно-политическа може би?