джеръми солние
Джеръми Солние

Обожаваме Джеръми Солние – Blue Ruin” и „Green Room” са сред любимите ни филми от последните години и бяхме изключително разочаровани след като той напусна трети сезон на „True Detective”, само след два заснети епизода. Стилът му идеално пасваше на този сериал (или поне на нашата идея за него) и виждахме как новият сезон се получава атмосферен и хомогенен, подобно на този на Кари Фукунага. Уви, нещата не винаги се развиват както ни се иска.

За наша огромно щастие обаче, тази година няма да останем без така желаната голяма доза Солние, защото само след няколко седмици предстои премиерата на най-новия му филм „Hold the Dark“ – екранизация на едноименния бестселър на Уилям Джиралди, с чиято адаптация се е нагърбил дългогодишният приятел на Солние, актьорът, сценарист и режисьор Мейкън Блеър („I Don’t Feel At Home In This World Anymorе.“), когото също харесваме адски много.

Hold the Dark“ е напрегнат разказ за съдбата, семейството и отмъщение, чието действие се развива в пустошта на Аляска. Когато трето поред дете в отдалечено градче в Аляска е убито от глутница вълци, местните жители призовават ловец експерт (Джефри Райт), който да ги проследи и унищожи. Мисията му го отвежда по мрачен и шокиращ път и той е принуден да се изправи срещу жестокостта на природата и собствения си провал като човек, след като  научава ужасяваща тайна от майката (Райли Кио) на едно от децата. След като съпругът (Александър Скарсгард) на жената се завръща у дома и открива случилото се, полудял от мъка започва маниакално преследване, което оставя кървава диря през замръзналия пейзаж…

Вижте първата снимка от филма (благодарение на Empire), на която откриваме героя на Александър Скарсгард Върнън Слоун в компанията на сина си Бейли (Бекъм Крауфорд).

hold the dark

На този етап няма какво да коментираме, затова ще ви предложим думите на Джеръми Солние за „Hold the Dark“, който бележи няколко интересни момента за него.

В този филм има толкова първи неща за мен. Рекорден брой сцени с интимен диалог и най-много убити. Първата ми военна сцена, първият ми въздушен епизод, а също и за първи път работя с животни. В тази връзка беше огромно предизвикателство.

Супер! Това с най-многото убити определено провокира любопитството ни, при положение, че знаем как Солние борави с насилието. Нямаме търпение да видим повече – очакваме трейлъра в най-скоро време.

Освен вече споменатите по-горе Александър Скарсгард, Джефри Райт, Райли Кио и Бекъм Крауфорд, във филма участват още Джеймс Бадж Дейл като детектив, който се надява да настигне героя на Скарсгард, и дебютантът Джеймс Блуур като зловещ скитник.

Премиерата е на 28 септември 2018 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments