пол верховен
Пол Верховен

Още един случай, в който получаваме голяма черна точка. Досега не сме отразявали новия проект на любимия ни Пол Верховен, а не само че по принцип следим отблизо кариерата му, но и след „Тя“, който ни изпълни душите по всички параграфи, още по-нахъсано зачакахме да разберем с какво точно ще се захване неподражаемият холандски режисьор и тръпнехме от желание да споделим вълнението си.

Но както и да е, поправяме грешката си, а поводът е повече от приятен: появата на първата официална снимка от най-новия му филм „Benedetta“, който, както можете да се досетите, е доста провокативен. Той е по романа на Джудит К. БраунImmodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy“ и както подсказва заглавието му, в него става дума за живота на Бенедета Карлини – монахиня лесбийка по време на ренесансова Италия, която, за да стане още по-интересно, е имала видения и стигмата (рани, които имитират тези, получени от Иисус по време на неговото разпъване на кръст).

В главната роля влиза белгийско-френската актриса Виржини Ефира, която може да видите като Бенедета (обградена от стражи, които едва ли идват да я пазят) на първата официална снимка от филма

виржини ефира

Нямаме търпение да видими повече, но и тази снимки ни стига. С „ТяПол Верховен доказа, че все още „не го е изгубил“, както някои свои колеги, и няма абсолютно никакви причини „Benedetta“ да не е сред най-очакваните от нас (а и от всички любители на доброто кино) филми, още повече при такава любопитна и провокативна история. И като казахме история, ето и официалният синопсис на книгата:

Родена в заможно семейство, Бенедета Карлини се присъединява към религиозното братство на деветгодишна възраст. На двадесет и три тя започва да има видения едновременно с религиозен и еротичен характер. Бенедета е избрана да стане игуменка главно заради виденията си, но по-късно възникват съмнения, че тя е имала свръхестествен договор с Иисус. По време на разследване църковните власти откриват не само, че тя е фалшифицирала виденията и стигмата си, но намират и доказателства за лесбийска афера с друга монахиня.

Режисьор на „Benedetta“ е Пол Верховен („Робокоп“, „Зов за завръщане“, „Първичен инстинкт“, „Черната книга“, „Тя“), който е и съсценарист заедно с Давид Бирке („Тя“, „Slender Man“) по романа на Джудит К. Браун. В ролите саВиржини Ефира, Шарлот Рамплинг, Ламбер Уилсън, Оливие Рабурдин, Клотилд Куро, Дафне Патакиа, и др.

Снимките на филма все още текат във Франция, а премиерата е предвидена за 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *