Индиана Джоунс се завръща на Blu-ray

Тук няма какво да се обясняваме. От „Paramount” обявиха, че една от най-великите филмови поредици на всички времена ще има своята премиера на Blu-ray тази есен. Точно така, човекът с шапката се завръща във висока резолюция – момент, който всички истински фенове на киното очакват от години.

Изданието ще включва и четирите филма (което за някои е лоша новина, но не и за нас – ние продължаваме да твърдим, че „Кристалния череп” не е чак толкова лош, колкото го изкарват някои хора, пък и никой не задължава никого да го гледа, нали; дето се вика, „не се пипай, нема да те боли”), както и един куп все още неизвестни допълнителни материали, описвани като „best of’ collection of documentaries, interviews, featurettes and a few new surprises”.

Истински добрата новина обаче е, че Спилбърг не е пипал нищо по филмите и ще ги видим, така както ги помним от детството си. Ето какво казва той по случая, по време на прожекция във връзка с 30-годишнината на „Похитителите”.

„Мисля, че филмът никога не е изглеждал по-добре, защото в подготовка за Blu-ray изданието, трябваше отново да поправим копието на филма и да извадим оригиналния негатив… не сме променяли филмовия материал, не сме махали нищо, не сме добавяли CGI, няма дигитални подобрения. Чисто и просто, това е филмът, който някои от вас помнят от 1981 г.”

Явно отново ще върнат неща като отражението на кобрата например, което бе премахнато за DVD изданието. Супер!

А сега вижте трейлъра на предстоящото издание и помечтайте за момента, в който ще попадне в иманярските ви ръчички! Най-нетърпеливите могат да поръчат още сега.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Ехе, ако наистина върнат кобрата, хейтърите на Спилбърг ще трябва да замълчат завинаги.

  2. Супер… навремето като ги пуснаха на ДВД трите части не си ги взех (не помня поради каква причина), но сега вече нямам извинение :Д

  3. @радо
    Те хейтърите на Спилбърг трябва да замълчат завинаги и без това! 🙂 🙂

    @Silentium
    Цената? 🙂 🙂
    Взимам на каквито носители се пръкнат! 🙂

  4. А ДВДтата можеха по едно време да се намерят за 20 кинта в Сиелата (преди 1-2 години мисля)… Бе не помня, ама и по-добре… Сега на Блу-Рей ще е друго… Като си купя и хубавата плазма есента (ох на батко), ще се почнат блу-рей маратоните :Д (с alien-ите първо, разбира се :р)

  5. Аз си купих едно неразпечатано за 15 лв (трилогията на DVD), от вече несъществуващата книжарница Пингвините в Бургас 🙂 Сега стои вкъщи за декорация, редом до двата постера 🙂

  6. Да, изпада от време на време на някакви подобни цени, което не е лошо, доста хора все още си карат на DVD. 🙂 🙂

    @Тихомир (Tito)
    „Челюсти“, „Извънземното“… 🙂

  7. Добре ще е да има и някакво официално изявление за „Лорънс арабски“ Blu-ray, който уж вече последно май ще излиза този юли.

  8. „Лорънс Арабски“ е „мъст хев“! Има слухове, че ще излезе юни-юли тази година и дори ще има и ограничено киноразпространение. 🙂

  9. „Извънземното“ ми беше много любим в един период от време. Даже Междузвездните не съм ги гледал толкова пъти за малък интервал от време – за една седмица, мисля, че всеки ден ходих да го гледам, че веднъж и повторих. Но повече харесвам „Близки срещи от трети вид“ и май трябва да се поразтърся, дали има издание с български субтитри. 🙂