„The Boy and the Beast”

Покрай вчерашния ни пост с шортлиста с 20-те филма, който ще се борят за „Оскар” за специални визуални ефекти, открихме, че сме пропуснали да отбележим кои ще са тазгодишните кандидати за „Оскар” в категорията за най-добър (пълнометражен) анимационен филм.

Тази година списъкът с филми, предложени за „consideration”, включва 16 заглавия, но имайте предвид, че Академията прави уточнението, че не всички са изпълнили изискването за кино разпространение (вероятно тези заглавия, които на първо четене не ви говорят нищо), което да им позволи да достигнат до гласуване и евентуална номинация.

За да бъде активирана категорията и да бъде връчен „Оскар” за най-добър анимационен филм, най-малко 8 филма трябва да са имали разпространение в Лос Анджелис, както и да отговарят на останалите условия на Академията. В година с 16 филма, какъвто ще е случаят, ако всички заглавия сред кандидатите отговорят на изискванията, максималната бройка номинирани е 5.

„Anomalisa”
„The Boy and the Beast”
„Boy and the World”
„The Good Dinosaur”
„Home”
„Hotel Transylvania 2”
„Inside Out”
„Kahlil Gibran’s The Prophet”
„The Laws of the Universe – Part 0”
„Minions”
„Moomins on the Riviera”
„The Peanuts Movie”
„Regular Show: The Movie”
„Shaun the Sheep Movie”
„The SpongeBob Movie: Sponge out of Water”
„When Marnie Was There”

Въпреки че не сме гледали голяма част от филмите, склонни сме да заложим, че основните фаворити в категорията ще са „Inside Out” и „Anomalisa”. Струва ни се, че те имат шансове да получат номинации и в други категории, включително и за „Най-добър филм”.

Пълният списък с номинираните филми ще бъде обявен на 14 януари 2016, а 88-та церемония по връчването на наградите „Оскар” ще се състои на 28 февруари в Dolby Theatre в Hollywood & Highland Center. Водещ ще бъде Крис Рок.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *