Цяла година изтече, откакто стана ясно, че за първи път в петдесетгодишната история на изключително популярния фантастичен сериал „Доктор Кой“ („Doctor Who“), в ролята на емблематичния и енигматичен (13-ти поред) доктор ще влезе жена – Джоди Уитакър („Attack The Block”, „Adult Life Skills”). Изминалото време се оказа достатъчно (поне привидно) страстите около това „social justice престъпление“, както го нарекоха доста хора, да поутихнат и сега спокойно сме в очакване на новия сезон, за да можем съвсем обективно да преценим как се справя Джоди Уитакър и печели или губи поредицата от факта, че докторът е жена.

Предвид наближаващата дата на премиерата, рекламната кампания на предстоящия нов сезон (единадесети от рестарта на поредицата и общо тридесет и седми) се раздвижи и вече може да видим кратък тийзър, както и няколко снимки и визии.

Макар и за кратките 40 секунди, тийзърът ни дава пръв поглед към изцяло новия актьорски състав в лицето на Брадли Уолш, Тосин Кол и Мандип Джил, които ще бъдат новите събеседници на Доктора в нейните пътешествия през времето и пространството. Към тях ще се присъедини и Шарън Д. Кларк, за която не е обявено нищо друго, освен че ще играе „завръщащ се герой“, а на мястото на Стивън Мофат („Шерлок“) като сценарист и изпълнителен продуцент застава Крис Чибнал („The Great Train Robbery“).

doctor-who-img03-20180719 doctor-who-img02-20180719 doctor-who-img01-20180719 23415372_2106640579349958_7216483921715740550_o dwlogo-1920

Докторът се завръща на малкия екран тази есен, а ние – противно на засегнатите фенове – нямаме търпение да видим как Джоди Уитакър ще се справи с ролята на любимия ни извънземен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не успях да изгледам последният сезон 🙁 А ми беше едно от любимите неща. Със сигурност ще тествам новият сезон. Дано с новата докторица да се получат нещата.

  2. При положение, че The Master се превърна в Missy преди толкова много време, не знам какво недоволстват хората (да да, знам, главният герой е по-различно) 🙂 Мен повече ме притеснява смяната на Мофат с Чибнат, тъй като не съм запознат с качествата на последния. Ако качеството на сериала падне, дори и Тенант да се върне, едва ли това ще спаси нещата 😀