Вече сме споменавали, че „Black Mirror“ е сред любимите ни сериали и с нетърпение очакваме трети сезон, който Чарли Брукър подготви за Netflix. Както знаехме, очакват се 12 нови епизода, но се оказа, че ще бъдат разделени в два сезона и след по-малко от две седмици ще видим шестте епизода на първия от тях.

За да ни подготви за предстоящото събитие – а то си е събитие за истинските фенове на качествените истории, Брукър представи и първия трейлър. Вижте го, а след това може да прочетете кратки синопсиси на епизодите.

Няма да коментираме, видяното трябва да е достатъчно и сега и вие да чакате „Black Mirror“ с поне част от нашия ентусиазъм. А ако трейлърът ви е оставил равнодушни, няма надежда за вас. Няма нужда дори да четете синопсисите, представени от EW.

Nosedive: Неуверена служителка в офис (Брайс Далас Хауърд) живее в свят, в който всички оценяват всяка социална размяна. Тя смята, че най-накрая е намерила начин да настигне рейтинга на приятелката си (Алис Ив), която е част от елита. Според Брукър това е най-нетипичният епизод, който е писал. „Всеки епизод е различен жанр, този е социална сатира. Няма да е това, което хората очакват“.

San Junipero: Действието на епизода се развива през 80-те и Брукър го описва като „‘80s coming-of-age“ драма, в която Гугу Мбата-Роу и Макензи Дейвис са момичета, току-що пристигнали в плажно градче. „Когато Netflix ни взеха, хората казваха, че ще се „американизираме“. Стори ми се забавно да се изгавря с тях, като буквално напиша епизод, който се развива в Калифорния“.

Shut Up and Dance: Действието се развива в наши дни и няма фантастични елементи. Главните герои са затворeно 19-годишно момче (Алекс Лоутър), който попада в онлайн капан и е принуден да сключи несигурен съюз със съмнителен мъж (Джером Флин), като и двамата са на произвола на непознати лица. „Кошмарен трилър“, казва Брукър.

Men Against Fire: В следвоенно бъдеще неопитен войник (Малакай Кърби) е зачислен отвъд океана, за да защитава уплашени селяни от безмилостни и диви мутанти. Заедно с него е Райман (Маделин Брюър) и двамата войници се надяват, че нова технология ще ги спаси. По думите на Брукър: „Роди се донякъде от мисли за атаки на дронове и как технологията променя войната, но не става дума за дронове. Хорър трилър е, почти като „Живите мъртви“.“

Playtest: Търсач на приключения (Уайът Ръсел) посещава Британия, среща се с жена (Хана Джон-Кеймън) и тества най-новата технология във видео игрите. Режисьор е Дан Трактенбърг („10 Cloverfield Lane”), който явно е направил добро впечатление на Брукър: „Дан е страхотен в създаването на напрегната атмосфера. Това е нашият „Злите мъртви 2“.“

Hated in the Nation: Първият епизод с продължителност 90 минути – криминална драма, вдъхновена от „сканди-ноар“ трилъри като „The Killing“ и „Borgen“. Полицейски детектив (Кели Макдоналд) и младата ѝ партньорка разследват поредица ужасяващи убийства, които имат връзка със социалните медии. Брукър разяснява: „Става дума за онлайн яростта. Започва като стилна и стандартна полицейска история и после взема неочакван обрат“.

Засега първоначалните ревюта са изключително положителни и изненадващо – въпреки че все пак става дума за „Black Mirror“ и съответно част от епизодите като нищо могат да накарат зрителите да си прережат вените – цинизмът е малко по-малко и има дори един-два щастливи края (което определено не си личи от трейлъра). Честно казано, не сме сигурни дали това няма да се окаже прекалено захаросано за нашия вкус, но засега ще се доверим на преобладаващите коментари, че все пак става дума за „Black Mirror“ и новият сезон не разочарова. Пък и не сме чак толкова наивни, че да повярваме на рекламното изречение, което краси плаката на трети сезон.

плакат

It most certainly is not.

Премиерата на 6-те нови епизода на „Black Mirror“ е 21 октомври по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. аз пък искам римейк…ама в него американския
    президент да се съвкуплява с …крава