fotonoticia_20101105125915_980

За да се говори в пространството и за да подгреят очакванията за режисьорския дебют на Ноа Хоули Pale Blue Dot” („Бледа синя точица”), Fox Searchlight пуснаха първата официална снимка от филма, на която Натали Портман се спретнала (доста подходящо в тон със заглавието) в синя униформа на NASA. Ако си спомняте, в началото на годината споменахме, че Портман замени Рийз Уидърспун в главната роля и оттогава не ни е попадала по-подробна информация за филма (който няма нищо общо с едноименната книгата на Карл Сейгън!)

Историята в „Pale Blue Dot” се върти около любовен триъгълник между астронавт, току-що завърнала се от мисия в космоса и изгубила връзка със земната реалност, нейния съпруг и един колега. Във филмовия екип се включва и Джон Хам, който също е астронавт и е провокатора на началото на въпросната афера; ролята на съпруга на Портман е поверена на Дан Стивънс, а Зази Бийтс („Дедпул 2” и предстоящия „Joker”) ще се появи като стажантка, оказала се забъркана в драматичната любовна ситуация.

Натали Портман

Надали някой, който познава творчеството на Хоули („Fargo”, „Legion”), ще очаква от него (право)линеен разказ – със сигурност той ще измисли достатъчно трикове, които да превърнат тази наглед тривиална история в нещо предизвикателно, „трики” и забавно за проследяване.

Сценаристи на „Pale Blue Dot” са Брайън К. Браун (един от продуцентите на „Legion”) и Елиът ДиДжузепи, а в актьорския екип ще се присъединят още Елън Бърстин, Колман Доминго и Джеремая Бъркит. За момента не се споменава за премиерна дата – ще се ослушваме за новини по темата…

За финал не можем да отбележим факта, че погледа на кинаджиите някак синхронно се е устремил към звездите – освен „Pale Blue Dot”, очакваме още „First Man” на Деймиън Шазел и фантастичната поредица на Hulu с Шон Пен „The First”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *