Вчера споделихме новината, че Робърт Земекис подготвя нова екранизация по „Вещиците“ на Роалд Дал, но преди да се прехвърли към нея – или към някой друг проект, доста често пишем за заглавия, които после се изоставят – първо предстои да видим вдъхновения от действителни събития „Welcome to Marwen“ със Стив Карел.

С наближаването на премиерата тази есен, Universal Pictures представиха първия трейлър на филма, който можете да видите по-долу, но първо малко информация за сюжета, за да няма изненадани: „Welcome to Marwen“ е вдъхновен от историята на Марк Хоганкамп, който през 2000 година е пребит почти до смърт и изпада в кома. След девет дни се събужда без никакви спомени за живота, семейството и приятелите си. В опита си да се справи с травмата, Марк започва да строи в двора си модел на белгийско селище от времето на Втората световна война.

Поне от трейлъра, „Welcome to Marwen“ ни изглежда по-смешен, отколкото очаквахме – не бяхме запознати с историята на Марк Хоганкамп, преди да започнем да следим проекта, но в документалния филм „Marwencol“ (трейлъра му можете да видите тук) има значително по-малко хумор. Предполагаме, че „Welcome to Marwen“ ще залага не само на комбинацията между драма и комедия, но и на силата на човешкия дух (най-вече), в което няма нищо лошо, но все пак дано Земекис не прекали с патоса.

Трябва да признаем, че Робърт Земекис от години не е правил наистина добър филм и този факт няма как да не ни притеснява, но кой знае, може пък това да се окаже дългоочакваното му завръщане. Ще разберем съвсем скоро, междувременно вижте един кратичък синопсис и първия плакат на филма.

Welcome to Marwen“ разказва действителната история на един съсипан мъж и борбата му да възстанови духа си чрез въображението. След ужасяващо нападение Марк Хоганкамп (Карел) губи спомените си и никой не очаква някога да се възстанови. Събирайки парчета от новия и стария си живот, Марк създава уникално градче, където да се възстановява и да се почувства герой. Невероятната инсталация е поклон пред най-силните жени, които познава, и чрез този фантастичен свят Марк събира сили да се справи с действителността.

плакат

Режисьор на „Welcome to Marwen“ („Добре дошли в Марвен“) е Робърт Земекис по сценарий на Земекис и Каролин Томпсън, а в главните роли ще видим Стив Карел, Лесли Ман, Даян Крюгер, Ейза Гонзалес, Жанел Моне, Гуендолин Кристи, Нийл Джаксън и други.

Премиерата е 21 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *