След поредица от снимки, най-накрая имаме възможност да видим и първия трейлър от описвания като комбинация от „Лорънс Арабски” и „Ще се лее кръв”, „Black Gold” на Жан-Жак Ано, в който ще видим звезди от ранга на Антонио Бандерас, Марк Стронг, Фрейда Пинто и Бахар Рахим.

Вече няколко пъти сме споменавали, но ще го направим още веднъж – големи почитатели сме на Ано („Quest for Fire”, „Името на розата”, „Мечката”, „Седем години в Тибет”, „Любовникът”, „Враг пред портите”) и очакваме този проект с голям интерес.

(чрез FirstShowing)

Ако има нещо такова като „типичен Ано филм”, това трябва да е „Black Gold”. Стилистиката, атмосферата, подходът към материала, въобще всичко изглежда като негов филм с все негативите, които носи това – тук едната идея повечко романтизъм, отколкото ни се струва, че е нужен на историята.

И като казахме историята, да кажем, че действието на филма се развива през 30-те години на миналия век, по времето, когато е открит нефта на територията на Арабските Емирства, и разказва за млад арабски принц, който – разкъсван между консервативния си баща и влиянието на либералния си тъст – прави опит да обедини голяма част от пустинните племена.

Режисьор на „Black Gold” е Жан-Жак Ано, а в ролите са Тахар Рахим, Антонио Бандерас, Марк Стронг, Фрейда Пинто и др.

Премиерата е 25 октомври на фестивала в Трайбека.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Аз като искрен почитател на Ано, на проявите на Марк Стронг и на звездното изпълнение на Тахар Рахим в „Пророк“ (няма такава роля, честно!), ще очаквам филма с нетърпение 🙂
    Обаче ми изглежда леееко по-романтичничко-преувеличен сюжетно, отколкото е нужно…
    Ако това е имал предвид в намека си за забележка домакина – подкрепям го! 😛
    И да се кажа честно – Бандерас с тези уж-жестоко-твърди погледи ме избива на смях, не мога да го приема насериозно тук – да ме прощава! (без да обелвам дума за акцента му – мъхъм!) 8)