Преди няколко години, по-точно към края на 2013-та, за първи път чухме за плановете на Робърт Земекис да режисира игрален филм по документалния „Marwencol“, но както често става, съвсем забравихме за него и смятахме, че проектът се е разпаднал. Сега научаваме, че не само все още съществува, но и най-накрая му е дошъл редът: той ще е следващият филм на режисьора и премиерата му е планувана за 21 ноември 2018. В главната роля ще видим Стив Карел и трябва да признаем, че той звучи като наистина идеален избор за „трогателната действителна история на един съсипан мъж, който открива как творческото въображение може да възстанови човешкия дух“.

Сценарият на Земекис и Каролин Томпсън („Едуард Ножиците”, „Кошмари преди Коледа”) е вдъхновен от историята на Марк Хоганкамп, който през 2000 година е нападнат пред един бар от петима младежи, пребит е почти до смърт и изпада в кома. След девет дни се събужда без никакви спомени за живота, семейството и приятелите си. В опита си да се справи с травмата, Марк започва да строи в двора си модел на белгийско селище от времето на Втората световна война.

zemekis-carell-20170429

Сега е моментът за една скоба, за да няма неразбрали: да, всичко написано по-горе прави вчерашните слухове, че Земекис може да режисира „The Flash“ още по-малко вероятни. Може би наистина е имал среща със студиото, но в миналото неведнъж е отказвал комиксови проекти и заглавия за супергерои явно не го привличат особено. Преди година-две той каза следното и подозираме, че все още го вярва:

Предлагаха ми проекти, но не е добра идея. Те нямат нужда от режисьор като мен за тези филми. Защо биха искали мен, след като няма значение кой е режисьорът?

Действително все още неозаглавеният проект за Марк Хоганкамп звучи доста по-близо до стила на режисьора и честно казано, нямаме търпение да го видим на голям екран. Струва ни се, че може да се получи нещо наистина специално и да се окаже един от най-добрите му филми от последните години. Когато за първи път споменахме проекта ви представихме и трейлър на документалния филм, който също изглежда много любопитно. Ако сте го пропуснали, вижте го сега:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. От толкова време вече Земекис не е правил нещо наистина изпълващо, че не знам дали някога пак ще го видим в истинска форма 🙁