summer of 84

Every serial killer is somebody’s neighbor.

Поредният филм, част от очерталата се напоследък тенденция в киното и телевизията за завръщане към историите и естетиката на 80-те години на ХХ в., се нарича „Summer of ’84“ и най-грубо се определя като „Stranger Things“ (емблемата на тази тенденция), но не със свръхестествени и фантастични елементи, а, както подсказва и рекламното изречение в началото, със сериен убиец. Филмът беше показан в началото на годината на фестивала в Сънданс и от известно време в интернет циркулира негова реклама, но ние успяваме да го отразим едва сега с дебюта на новия му трейлър.

Summer of ’84“ e дело на режисьорското трио RKSS (Франсоа Симард, Анук Уисел и Йоан-Карл Уисел), на което дължим друг забележителен поклон към 80-те „Turbo Kid” и на дебютиращите като сценаристи Мат Лесли и Стивън Дж. Смит. Историята проследява група тийнейджъри, които прекарват може би последното си, по детски безгрижно лято, събирайки сведения за така наречения Кейп Мей убиец, тероризиращ града им. Има само един проблем. Всички улики сочат към съседа на едно от момчетата – скромен полицай, който може да крие ужасяващи тайни.

Вижте наличните два трейлър на филма, които доста ясни по отношение на това, което можем да очакваме – и като история, и като атмосфера, и като тон.

На пръв поглед изглежда като филмче, правено точно като за нас, с теми и идеи, които са ни вълнували като деца и продължават да ни вълнуват и сега, но като че ли му липсва „магията“ – тази магия, която помага, цялото да бъде нещо повече от отделните си елементи. Разбира се, може и да грешим, все пак това са само трейлъри, но отзивите от Сънданс ни подсказват, че не сме сами в това си ни усещане. Въпреки всичко сме любопитни и възнамеряваме да дадем шанс на „Summer of ’84“, най-вече заради 80-арския vibe и творческия екип в лицето на RKSS.

плакат

Режисьор на „Summer of ’84“ е RKSS – Франсоа Симард, Анук Уисел и Йоан-Карл Уисел („Turbo Kid”), а сценарият е дело на Мат Лесли и Стивън Дж. Смит.В ролите са Греъм Върчър, Джуда Люис, Кейлъб Емери, Кори Грутър-Андрю, Тиера Сковби, Рик Сомър и др.

Филмът тръгва в кината от 10 август, а от 24 август ще е достъпен On Demand и на Digital HD.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments