Продължаваме с адаптациите по видео игри. Днес на преден план е постапокалиптичният екшън с автомобили „Twisted Metal” на отдавна несъществуващото студио SingleTrac. Поредицата, която излиза под шапката на Sony през всичките тези години, има зад гърба си седем основни попълнения, както и няколко „spin-off” заглавия. Последната игра до този момент се появява през 2012 година за Playstation 3.

Twisted Metal” е поредната собственост, която гигантът Sony ще се опита да превърне в телевизионен сериал, след филма по „Uncharted” и очаквания „The Last of Us”. Припомняме ви, че това не е първият опит за адаптация. За високобюджетна версия се заговори още през 2012 година, след успеха на последната игра, с режисьора на „Crank”, „Gamer” и „Ghost Rider: Spirit of Vengeance” Брайън Тейлър. Тейлър трябваше да напише и режисира пост-апокалиптичния екшън, за който всички фенове толкова мечтаеха. За съжаление, студиото прецени, че въпросната фен база не е достатъчно голяма за подобна инвестиция.

За щастие, сега вече ще получим цял сериал, който много скоро ще започна своята продукция. Основна движеща сила са сценаристите на филми като „Zombieland” и „ДедпулРет Рийс и Пол Уърник. Сценарист ще е Майкър Джонатан Смит („Cobra Kai”).

Вече знаем и актьорът, който ще влезе в главната роля и това е Антъни Маки. Той ще е Джон Доу, млекар, който говори толкова бързо колкото и шофира. Няма спомени за миналото си, но получава уникална възможност да стане част от защитена и спокойна общност. За целта трябва само да оцелее в поредица от жестоки автомобилни битки и състезания.

Според първоначалните идеи на дуото Рийс-Уърник, „Twisted Metal” ще е високооктанова екшън-комедия. В центъра е вече споменатия Джон Доу, който получава шанс за по-добър живот, но само ако успее да достави пратка, прекосявайки опасна пост-апокалиптична пустош. С помощта на крадец на коли, героят ще се изправи срещу диви мародери, най-разнообразни превозни средства, сеещи разрушение, и един побъркан клоун, носещ се на много познат камион за сладолед.

Антъни Маки също така влиза в ролята на изпълнителен продуцент, заедно с Рийс, Уърник, Смит, Уил Арнет и Марк Форман. На този етап няма премиерна дата, но сериалът „Twisted Metal” ще дебютира по стрийминг платформата Peacock, които са дали зелена светлина на първия сезон.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Щом го правят има потенциал, но зависи как ще го реализират