Преди две години, на 20-тото издание на София Филм Фест имахме възможност да се запознаем с един от най-интригуващите и провокативни мюзикъли от последните години, разказващ за кръвожадни русалки, сформиращи поп група през 80-те години в Полша. Става дума за „Дъщерите на дансинга” на режисьорката Агнешка Смочинска, която мигновено се превърна в наша любимка и с нетърпение зачакахме следващия ѝ проект, който вече е факт.

Не, това не е изключително обещаващата научнофантастична опера с музика на Дейвид Боуи „Deranged”, която самата Смочинска ни обеща в началото на миналата година, а драматичният трилър „Fugue“, разказващ за жена, която получава пълна амнезия и успява да си изгради напълно нова и различна самоличност, далеч от дома. Животът ѝ обаче потъва в хаос, когато миналото я застига и тя започва да си припомня неща, но без емоционалната връзка, съществувала преди.

Fugue“ ще бъде представен на Седмицата на критиката в Кан, а покрай премиерата получаваме и първия трейлър. Вижте.

Изглежда наистина добре, което не е изненада, предвид името на Агнешка Смочинска – визията на „Дъщерите на дансинга” беше повече от отлична. Историята, поне за нас,  е доста интригуваща и сме ужасно любопитни да разберем какъв ще бъде краят за главната героиня и семейството ѝ. Сигурни сме, че дори и всичко да свърши добре, няма да е онзи захаросан край, който ни предлагат американските филми на подобна тематика. Както казахме в началото, следим кариерата на Смочинска и дори и този трейлър да не ни беше харесал, пак не бихме пропуснали „Fugue“.

В добавка ви предлагаме официалния синопсис на филма, както и няколко снимки.

Алисия няма никакви спомени и не знае как ги е загубила. За две години тя е успяла да създаде една нова, независима самоличност, далеч от дома. Не иска да си спомня миналото и когато семейството ѝ я намира, тя е принудена да приеме ролята на майка, дъщеря и съпруга, заобиколена от хора, които за нея са напълно непознати. Какво остава, след като забравиш, че си обичал някого? Трябва ли да си спомняш любовта, за да усетиш щастието?

fugue fugue-img03-20180514 fugue-img02r-20180514

Режисьор на „Fugue“ е Агнешка Смочинска („Дъщерите на дансинга”), по сценарий на Габриела Мускала. В ролите са Габриела Мускала, Лукаш Симлат, Пьотр Скиба, Малгожата Бучковска, Збигнев Валерис и др.

Премиерата е 15 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments