Скоро ви представихме шантавия „Дъщерите на дансинга” на полякинята Агнешка Смочинска, в който могат да се видят кръвожадни русалки, сформиращи поп група през 80-те години. Мислехме, че нещата няма как да станат по-добри, но се оказа, че амбициозната режисьорка има още няколко печеливши карти в ръкава си.

В скорошно интервю Смочинска сподели:

„Искаме да направим научнофантастична опера с музика от Дейвид Боуи със заглавието „Deranged”. Става въпрос за детектив, нает от правителството, за да установи дали убийството на 16-годишно момиче е престъпление или изкуство. Вече започнахме работа и се надяваме да се случи.“

Това страшно ни напомня на албума на Боуи „1.Outside”, който е трябвало да бъде първият от поредица, посветена на дистопично бъдеще в края на хилядолетието. Това така и не се случва, но Боуи помества разказа  “The diary of Nathan Adler or the art-ritual murder of Baby Grace Blue: A non-linear Gothic Drama Hyper-cycle“ в бележките под линия, което очевидно е част от вдъхновението за филма.

Честно казано, ужасно сме ентусиазирани за подобен мюзикъл и вярваме, че ще видим нещо наистина специално от творец като Смочинска. Проблематични ни се струват единствено легалните препятствия, които евентуално ще се появят покрай музиката на Боуи. Надяваме се все пак филмът да се случи. Ще сме от първите, които ще го отразят.

И само да вметнем, че тази новина за пореден път ни напомни за непрежалимата липса на Дейвид Боуи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *