climax-title-20180514

Birth and death are extraordinary experiences. Life is a fleeting pleasure.

Чакането за петия пълнометражен филм на скандалния сценарист и режисьор Гаспар Ное наближава своя край. Почти три години след „Любов“ (2015), които не ни се струват чак толкова  много, имайки предвид седемте между „Необратимо“ (2002) и „Enter the Void” (2009), Ное ще се завърне ударно с още една умопомрачителна, тестваща сетивата драма.

В края на февруари ви споделихме, че аржентинецът работи по новия си проект „Psyche” (душа/дух от гръцки), разказващ за група младежи през 90-те, които биват мистериозно дрогирани по време на парти и „се гмуркат в ада”, а сега имаме удоволствието да ви представим първия тийзър трейлър, както и няколко снимки от филма, който вече носи заглавието „Climax”.

Нещата отново ще бъдат крайни, както с драго сърце очакваме! Познатият визуален почерк на Ное отново е налице. Очевидно и „Climax” не се препоръчва за хора с фоточувствителна епилепсия. Очаква се премиерата да бъде на 19 септември във Франция, макар че Ное качи кратък клип (в Instagram) от провела се вчера прожекция на фестивала в Кан, отзивите от която са предимно положителни. Жалко, че не можем и ние да сме част от подобни мероприятия.

А сега ето и споменатите снимки и плакат, които ще откриете веднага след официалния синопсис.

В средата на 90-те, 20 улични танцьори се събират за тридневна репетиция в затворен пансион, който се намира в сърцето на гората, за да споделят един последен танц. Следва парти около голяма купа за сангрия. Атмосферата бързо се нагнетява и странна лудост обзема присъстващите. Очевидно всички са дрогирани, но никой от тях не знае кой ги е дрогирал и защо. За тях става невъзможно да се съпротивляват на собствените си неврози и психози, вцепенени под хипнотичния ритъм на все по-наелектризиращата се музика. Докато някои се чувстват като в рая, повечето се гмуркат в ада.

climax-gaspar-noe-Still-1 climax-gaspar-noe-Still-2 climax-gaspar-noe-Still-3 плакат

Режисьор на „Climax” е Гаспар Ное („Необратимо“, „Enter the Void”, „Любов“), а френската премиера на филма е предвидена за 19 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

    1. определено и за мен е най-чакания филм!

    2. Това френско ли е? Щото техните провокативни фестивални продукции много ме дразнят!

  1. We can’t save anybody, this is not a game of saving – Life and Death. It’s a choice. Дано да е по-скоро опит за деконструиране на джендър спел-овете и самоубийствените ефекти от наркотици и кофти музика, отколкото празник на похотта и мръсотията. Но доколкото помня от „Enter the Void“ го блазнят мрачните измишльотини.

  2. Трудно ще му е да се надскочи след Enter the Void. Love ми беше по-скоро разочарование (повече лично), дано сега се справи по-добре, но не съм с някакви огромни очаквания.

  3. Винаги е търсил да шокира контруктивно..обичах му включително и „Enter the Void“.. не гледах „Love“ след като чух за струйките спърм.. И тотално го отписах. Без да си кривя душата, винаги е имало нещо пагубно, лузърско, негативно в него. Дали е от наркотици, мазохизъм или прост опотюрнизъм.. нещо друго, имало го е. За мен пътят не продължава с повече
    „бичене“ в чернотията. Там е безкрайна дупка. Иначе и аз му симпатизирам.