джордън пийл
Джордън Пийл

Преди точно година писахме, че Джордън Пийл подготвя следващия си „социален трилър“ след безумно успешния „Бягай!“, който му спечели не само адски много фенове сред масите и похвали от критиците, но и „Оскар“ за най-добър сценарий. Честно казано, след толкова голямо забавяне очаквахме, че следващата новина за негов режисьорски проект ще е или нещо съвсем ново и различно, или направо някой и друг тийзър трейлър на почти готовия филм.

Вместо това, самият режисьор обяви заглавието на филма и отделно научихме за няколко актьора, които преговарят за роли – явно Пийл действително не се е разсеял от предложението на някое голямо студио (такива със сигурност е имало много, дори знаем, че е отказал на Warner Bros. да режисира „Akira“), а досега е работил сериозно по сценария, без да бърза излишно, и тепърва започва да подготвя следващите етапи от проекта.

Пийл пусна плаката по-долу в Twitter акаунта си, с който обяви заглавието „Us“, но засега отказва да даде някаква конкретна информация за сюжета, освен че става дума за „нов кошмар“, който не е расово ориентиран. От Variety пък научаваме отличната новина, че Лупита Нионг‘оЕлизабет Мос и Уинстън Дюк са в преговори за три от четирите главни роли. Доста силно начално за актьорския екип – Нионг‘о и Мос ще са перфектни, не се съмняваме, само за Дюк засега нямаме кой знае какви наблюдения от дребните му изяви на малкия екран и от ролята му в „Черната пантера“ и „Отмъстителите: Война без край“.

тийзър плакат на us

Ето какво обяви самият Пийл преди време за „Us“:

Единственото, което знам със сигурност, е, че най-много обичам да си играя с жанровете – трилър, хорър, екшън, забавления и интриги. Затова смятам, че като тон трябва да прилича на „Бягай!“. От друга страна, искам да направя напълно различен филм. Искам да е за нещо друго, не за расата…. Мисля, че е важно да се съсредоточа върху истории, които за мен са истински. Мантрата ми, докато пишех „Бягай!“, беше „ще напиша любимия си филм, който още не съм гледал“. Прекалено лесно е да затънеш в сравнения с първия филм. Просто се опитвам отново да направя нещо, което е развлекателно за мен.

Любопитна подробност е, че по последни данни „Us“ няма да се продуцира от Blumhouse Pictures, а от собствената компания на Пийл Monkeypaw Productions (може би защото бюджетът ще е малко по-голям от този на „Бягай!“ и съответно извън рамките на Blumhouse стандарта).

Премиерата на „Us“ е планирана за 15 март 2019, така че има време напълно да се изясни кастингът, а скоро сигурно ще пишем и за началото на снимките. Както винаги, ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Пожелавам му да спре да прави неща, каквито иска да гледа („Бягай“) и да се концентрира в един жанр, че нещо не му се получават смесиците.

  2. Много ме кефи как въобще не го ебавате, на фона на всичките хвалби, награди и прочее, които получи в Щатите. Още не съм гледал Get Out, обаче си го взех на DVD, та си чака реда. Вие, доколкото помня, казахте, че бил overrated и въобще не е това, което го изкараха критиците, правилно ли съм разбрал?

  3. Ама този човек продължава да прави филми след безпрецедентния успех на дебютния му филм…
    Как е възможно ?
    Кой го финансира тоя ?
    Не трябва ли първо да получи разрешение от някоя комисия на БНТ поне ?
    ‘Ноо се е разпищолил.
    Даже и собствена компания си е направил – ‘енбаси…
    На къде отива света незнам ?
    Първо си пише сценарий за едно – сега за друго – – – е как може ?