Засега познаваме Джордън Пийл най-вече като една втора от дуото зад „Key & Peele“ и все още нямаме преки наблюдения над способностите му като кинорежисьор, защото не сме гледали дебюта му „Get Out“. Филмът, който много определят като хорър комедия, но самият Пийл нарича „социален трилър“, беше неочакван хит и изключително добре приет както от критиката, така и от публиката, и има голям шанс скоро да го видим и у нас. Не сме сигурни, че ще напълни салоните, но ние със сигурност ще го гледаме и при това със сериозна доза интерес. И покрай новината за предстоящата родна премиера, решихме, че е добра идея да ви представим (доколкото е възможно) бъдещите планове на режисьора.

Неотдавна научихме, че Warner Bros. искат Пийл да режисира „Akira“, но според последната информация следващият му филм като сценарист и режисьор ще е за Universal Pictures и ще е още един „социален трилър“ като „Get Out“, макар и с малко по-голям бюджет (нещо от порядъка на 25 милиона, за разлика от 5-те милиона на дебюта). Засега не знаем нищо повече за все още неозаглавения проект, освен това, което Джордън Пийл сподели по-рано тази година пред Variety:

Искам да остана в жанра. Докато работих по „Get Out“ подготвях още четири проекта, които наричам социални трилъри. Всеки от тях разглежда различен човешки демон – различно чудовище, което се крие под повърхността, под начина по който се отнасяме един към друг като човешки същества. Надявам се скоро да режисирам още един от тези социални трилъри. Няма да е на расова тематика [като „Get Out“], а за нещо друго, но ще е много кинематографичен и забавен… За да намериш идеалното чудовище за хорър филм е достатъчно да погледнеш към чудовището, което сме самите ние. Нямам предвид индивидуален убиец психопат, а по-скоро човечността, което се загубва помежду ни.

Сделката с Universal е от типа „first-look deal“ и включва сериозен брой проекти, които Пийл ще продуцира заедно с Джейсън Блум, с когото работи по „Get Out“. Любопитно ни е да научим повече за творческите планове на Пийл и ще ви държим в течение с развитието на кариерата му. И да припомним: има наистина сериозен шанс „Get Out“ да се появи по родните кина в скоро време и се надяваме да не сме единствените в салона…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Още не съм гледал „Get Out“, но имам (сравнително) високи очаквания.

  2. Пийл определено е хитрец. Хванал е сега идеален момент да прави филмчета на тема расизъм понеже знае, че разните SJW/anti-white/feminazi-та, които се излюпиха напоследък и са на мода, ще се спукат да го хвалят и да хвърлят пари по него.

  3. Екстра е „Get Out“, но малко го прехвалиха. Качествен трилър-хорър с елементи на комедия. Колегата отгоре е прав, че напомня много на Hot Fuzz, но е далеч от класата му. За мен не е социален трилър , а просто историята на няколко психопата. 😉