Нещо не му се получават нещата на Нийл Бломкамп – след впечатляващия дебют „Сектор 9“, който му спечели адски много фенове и похвали от критиците, но беше през далечната вече 2009, така и не успя да оправдае високите очаквания за последвалите му проекти. „Елизиум” и „Чапи” ужким се опитаха да повторят успешната формула на „Сектор 9“, но определено бяха разочарования, продуцентската му компания Oats Studios още не е започнала и един пълнометражен филм по късометражките, които издаде, а за наше най-голямо съжаление, „Пришълецът 5” беше спрян, най-вероятно завинаги. Наскоро писахме за нов негов проект – екранизацията „The Gone World”, която трябваше да е следващият му режисьорски филм, но май и тя се е разпаднала, защото сега научаваме за нещо ново.

Става дума за трилъра „Greenland“, в чиято главна роля ще видим Крис Евънс и вероятно точно неговото присъединяване е изместило проекта на преден план – с този лош късмет Бломкамп сигурно има нужда от звезда поне от калибъра на капитан Америка, когото последно видяхме (макар и за кратко) в „Отмъстителите: Война без край“, за да спечели доверието на продуцентите. А в случая те са Базил Иваник от Thunder Road Pictures („Сикарио“), Anton и Riverstone Pictures, като STX International ще поемат международното разпространение (дистрибутор в САЩ в момента се търси на фестивала в Кан). Ето какво обявиха шефът на Anton Себастиен Рейбо и президентът на STX International Дейвид Косе за „Greenland“.

Себастиен Рейбо:

След като прочетохме „Greenland“, знаехме, че е точно типът филми, които искаме да снимаме, за да развием бранда на Anton – интелигентен жанров филм с добре развити герои, екшън и сърце. Много се вълнуваме, че ще работим с нашите приятели от STX, както и с уникални таланти като Нийл Бомкамп, Крис Евънс и Базил Иваник.

Дейвид Косе:

Greenland“ е от типа крайно комерсиални жанрови филми, които Нийл Бломкамп прави най-добре – интелигентна и свежа идея в свят, който лесно разпознаваме. Моментално бяхме привлечени от проекта, който е толкова подходящ за STX бранда. За нас е уникална възможност да работим с Нийл, Thunder Road, Riverstone и Anton, за да представим филма на кинопазара.

За съжаление, на този етап нямаме никаква по-подробна информация за „Greenland“, нито като сюжет, нито като планове за началото на снимките или премиерна дата. Единственото, което знаем, е, че става дума за семейство, което се опитва да оцелее по време на ужасяващо природно бедствие, но какво е то, нямаме идея.

Ако „Greenland“ не го сполети съдбата на „Пришълецът 5“, скоро вероятно ще научим повече и за сюжета, и за актьорите, които ще изпълняват останалите членове на това злощастно семейство. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *