Доста време измина от потвърждението, че проектът за сериал по фантастичния техно-трилър на Уилям ГибсънПериферни тела“ („The Peripheral“) е получил зелена светлина от Amazon Studios и влиза в продукция под надзора на Джонатън Нолан и Лиса Джой. Време, през което в света като цяло и в киното и стрийминга в частност, се случиха толкова много неща, че ентусиазмът ни по отношение на този конкретен проект (а и всички останали подобни, като „Невромантик“, отново по Гибсън, и „Снежен крах” по Нийл Стивънсън, за които мечтаехме да се осъществят) постепенно се стопи дотолкова, че ни трябваше бая време, за да обърнем внимание на факта, че в нета се е появил първи трейлър.

В крайна сметка (общо взето, по задължение) представяме рекламата, като тук ще спестим подробности за историята – синопсис на романа ще откриете по-долу – само ще отбележим, че в главната роля на Флин Фишър влиза Клои Грейс Морец. Избор, който, признаваме, бяхме проспали и който не бихме казали, че ни допада.

Както отбелязахме, Клои Грейс Морец не ни радва в ролята и не сме сигурни доколко това ни разваля цялостното усещане от трейлъра, защото той определено не ни грабва особено. „Периферни тела“ не е най-любимата ни книга на Уилям Гибсън, но със сигурност не е и сред най-лошите и смятахме, че може да се получи добър сериал, още повече, когато стана ясно, че Джонатън Нолан и Лиса Джой, които ни разочароваха доста с по-късните сезони на „Западен свят“, няма да имат много голям „творчески imput“ – тази чест се пада на създателя на проекта Скот Б. Смит („A Simple Plan“). Ще изчакаме да видим и по-пълен трейлър и по всяка вероятност ще дадем шанс на един-два епизода, но на този етап няма да възлагаме големи надежди.

Ето и обещания синопсис, плюс един постер.

Флин Фишър живее в провинциална Америка, където няма много възможности, ако не се брои производството на наркотици, които тя се опитва да избегне. Брат ѝ Бъртън живее с помощите за ветерани, които му се полагат заради неврологични травми, които е получил, служейки в елитния отряд „Haptic Recon“ на морските пехотинци. Флин свързва двата края, работейки в местния 3D принтшоп. Преди е изкарвала повече от онлайн игра, но се е наложило да се откаже.

Уилф Нетертън живее в Лондон, 70 и няколко години след Флин и Бъртън и след бавен апокалипсис, продължил десетилетия. За оцелелите животът не е лош, стига да имат средства, а не са останали много хора без такива. Уилф е успешен публицист, който се възприема като романтичен неудачник в общество, свикнало да живее в миналото.

Бъртън тайно започва да работи онлайн като охрана в някакъв виртуален свят, който малко прилича на Лондон, но е доста по-странен. Флин поема няколко негови смени, след като Бъртън ѝ обещава, че играта не е от жанра „shooter“. Въпреки това тя става свидетел на ужасно престъпление.

Флин и Уилф ще се срещнат. Нейният свят ще бъде завинаги променен, а неговият ще разбере, че бедняците от миналото мога да бъдат опасни типове.

per_p-20220919

Създател, сценарист и шоурънър на „Периферни тела“ е Скот Б. Смит („A Simple Plan“), който е и изпълнителен продуцент, наравно с Джонатън Нолан, Лиса Джой, Атина Уикман („Западен свят“), Стивън Хобан („In the Tall Grass“) и режисьора на пилотния епизод Винченцо Натали („Кубът на страха“, „Splice”). В ролите са Клои Грейс Морец, Джак Рейнър, Гари Кар, Илай Горей, Луис Хертъм, Дж. Дж. Фийл, Шарлът Райли, Т‘Ниа Милър, Александра Билингс, Алекс Ернандес, Джулиан Мур-Кук и др.

Премиерата е на 21 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment