Екшън комедиите някога бяха един от най-популярните жанрове в киносалоните, но напоследък не получаваме толкова много от тях (а когато получаваме, не са особено добри) – целият жанр се премести в комиксовите филми и остана праволинейният екшън. Сега обаче Netflix са решили да ни доставят нова екшън комедия, която на повърхността си изглежда като стандартен екшън филм, но обръща концепцията с главата надолу.

Новият сериал на Netflix  се нарича Obliterated и първоначално изглежда като всяка друга история за елитен екип от войници, които разчитайки на невероятните си умения и множество престрелки, успяват да обезвредят бомбата и да спасят света. След което, понеже са млади и атрактивни и са в Лас Вегас, те решават да се отдадат на див купон, изпълнен с алкохол, наркотици и секс. Това е и момента, в който те разбират, че работата не е свършена и трябва отново да обезвреждат бомби – въпреки всичките субстанции в организмите им.

Вижте трейлъра сега:

Моментално се вижда как тази идея може да сработи – всички сме свикнали да гледаме хиперкомпетентни елитни войници, които не се препъват в никаква животозастрашаваща ситуация, които знаят как да бъдат спокойни и да си свършат работата дори и в най-опасните моменти. Всичките тези умения обаче да са вкарани в хора, които са пияни на мотика и все пак трябва да се справят с оръжия и бомби, няма как да не бъде забавно. Все пак всички знаем, че на пияните хора не им се занимава с работа – те искат или да продължат да пият, или да си легнат.

Единственият ни проблем е, че определено не виждаме как тази концепция ще се разпростре в цели 8 епизода. Махмурлук, махмурлук, ама чак път толкова…

Obliterated е създаден и написан от Джон Хъруитц, Хейдън Шлосбърг и Джош Хийлд, създатели на Cobra Kai – един от най-популярните сериали с култова фен база, която може да не е много голяма, но е страшно отдадена. Ако отзивите за новия им проект са дори наполовина толкова силни, колкото бяха тези на Cobra Kai, това несъмнено ще е нов хит за триото.

В главните роли са Шели Хенинг, Ник Зейно, С. Томас Хауъл, Кими Рутлидж, Паола Лазаро, Терънс Терел, Абисън Горски и Юджийн Ким.

Сериалът ще излезе в Netflix на 30 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *