Не сме никак доволни от решението на любимия ни Гийермо дел Торо да си вземе една година почивка от режисирането след супер успешния „Формата на водата“, но поне не можем да се оплачем, че стои без работа на някой плаж – макар и основно в ролята на продуцент и консултант, той не спира да трупа и развива нови и нови проекти. Това включва дори и ново подразделение на Fox Searchlight за жанрови заглавия, както и развитие на партньорството му с DreamWorks Animation, а сега научаваме за още едно отлично сътрудничество, което ще се задълбочи – Дел Торо и Netflix подготвят хорър антологията „Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight“.

Дел Торо и стрийминг гигантът вече имат един общ проект и това е анимационният сериал „Trollhunters“, но игралният „Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight“ ще е доста различен проект. Ето как е описан в официалното прессъобщение:

В „Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight“ създателят и изпълнителен продуцент Дел Торо ще представи собствения си визуален стил като сценарист и режисьор на определени епизоди. В допълнение, той лично ще избере екип от най-добрите сценаристи и вълнуващи нови кинотворци от жанра, които да вдъхнат живот на неговата селекция от истории.

Звучи чудесно, но можеха да отпуснат още малко информация като например: кои ще са тези сценаристи и режисьори, кога да очакваме първия сезон на антологията, дали ще са десет епизода както заглавието загатва, но определено не задължава, какво точно включва тази селекция истории… Имаме много въпроси, но отговори засега няма.

Ние обаче определено си падаме по антологии от рода на любимия ни „Black Mirror“ и не толкова успешния „Philip K. Dick’s Electric Dreams“ или пък класическите „Зоната на здрача“ и „Разкази от криптата“, и докато чакаме да разберем каква ще е съдбата на „Amazing Stories” на Стивън Спилбърг и Брайън Фулър, с удоволствие пишем новини за нови подобни проекти. А когато става дума за сътрудничество между Гийермо дел Торо и Netflix, кой уважаващ себе си фен може да има оплаквания. Освен че засега нямаме никакви подробности за премиерна дата…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *