Миналия път подробно споделихме какво точно е отношението ни към Пърси Джаксън и най-новия филм от приключенията му, „Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Морето на чудовищата” – надяваме се заглавието да бъде съкратено подобно на английското „Percy Jackson: Sea of Monsters”, че не си е работа да го изписваме цялото – затова сега няма да губим време в излишни обяснения, а направо ще пристъпим към представянето на втория му официален трейлър, който, ако трябва да бъдем честни, изглежда една идея по-добре от предишния.

Да, определено има подобрение спрямо първия трейлър (поне в първите две трети), но отново ни мъчат няколко визуални… решения, които са точно в стила на филмите за Хари Потър. И като казваме това, нямаме предвид обичайните общи сравнения за франчайзи за „специални момчета”, а за конкретни моменти и елементи като материализирането на колата (и последвалото „пътуване”) или пък язденето на морското „джувотно”.

Отново най-интересни и обещаващи са Нейтън Филиън и кракенът, а изненадата е, че Логан Лерман е доста по-малко дразнещ от Александра Дадарио и Брандън Т. Джаксън, когото принципно харесваме в „Тропическа буря”.

Като финално впечатление, все още сме отрицателно настроени към тази поредица и не вярваме, че в рекламната кампания ще видим нещо, което да промени мнението ни. Смятаме, че и самият филм също няма да успее, но него няма да го коментираме, докато не го изгледаме.

А сега вижте и първия тийзър постер:

Пърси Джаксън: Морето на чудовищата - плакат

Създаден по едноименния бестселър, „Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Морето на чудовищата” продължава приключенията на младия полубог Пърси Джаксън. За да спаси света, той и приятелите му трябва да открият легендарното и магическо златно руно. Отправяйки се на изпълнена с опасности одисея сред неизследваните води на Морето на чудовищата (познато на хората като Бермудския триъгълник), те се изправят срещу ужасяващи същества, армия от зомбита и абсолютното Зло.

Режисьор на „Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Морето на чудовищата” е Тор Фройдентал („Дневникът на един Дръндьо”, „Хотел за кучета”), а в ролите са Логан Лерман, Александра Дадарио, Брандън Т. Джаксън, Джейк Ейбъл, Станли Тучи, Нейтън Филиън, Дъглас Смит, Даниел Кудмор, Левен Рамбин, Миси Пайъл, Грей Деймън и др.

Премиерата е 16 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Има само две причини да се гледа това смрадливо подобие на филм: прелестните цици на Александра Дадарио. При условие обаче, че тя няма да ги покаже, просто пуснете водата и оставете левака Пърси Джаксън да заплува в морето на холивудските фекалии.

  2. Кентавърът ме радва. Има елече, но не носи гащи? Като Доналд Дък, дето носи само елек и шапка, но винаги като излиза от банята е и с препасана хавлия. Тия съвременните детски не ги разбирам.

  3. Незнам какво не ви харесва. Човека се е опитал поне. Доколкото ,,двете причини“- просто нямам думи!