Близо четири години след като вдъхновеният от едноименния популярен телевизионен сериал от 80-те години екшън трилър  „Закрилникът“ тръгна по екраните, излизат първите трейлъри на продължението „Закрилникът 2“ („The Equalizer 2“) – официален американски и международен, които можете да видим по-долу. „Закрилникът 2“ се оказва единственото досега в кариерата на Дензъл Уошингтън продължение и се случва след две негови поредни „Оскар“ номинации за най-добър актьор („Roman J, Israel, Esq.“ и „Fences“).

Режисьор на филма и този път ще е Антоан Фукуа, който работи с Уошингтън и в „Тренировъчен ден“ и „Великолепната седморка“. Самият той обявява още при премиерата на първия филм, че продължение ще има, понеже персонажът на Уошингтън е интересен и има възможност да се добави по-международен привкус към сюжета. Част от този „международен привкус“ се вижда и в рекламите.

Накратко историята дотук за незапознатите: Робърт МакКол е бивш член на американските специални служби, който решава да инсценира собствената си смърт и започва спокоен живот в Бостън. Всичко се случва лежерно до момента, в който се запознава с младо момиче, въвлечено в схемите на руски престъпници. Можем да сме и по-критични, но откровено казано, екшън сцените тип „един срещу всички“ с Рамбо елементи в добре оборудвана железария имат определен чар.

Според информацията, която получаваме от първите трейлъри на продължението, този път Робърт се оказва в Турция с мисия да спаси отвлечено момиченце. При завръщането си научава, че неговата дългогодишна приятелка Сюзан, която видяхме за кратко в първия филм, е била убита. Докато в „Закрилникът“ действията на героя бяха подтикнати от собственото му чувство за справедливост и желание за въдворяване на мир, то в „Закрилникът 2“ тези стремежи явно ще са подклаждани от порив за отмъщение. Ако досега сме се опитвали да пренебрегнем приликите с поредицата „Твърде лично“, май вече няма да ни се получи.

Да, има вероятност Дензъл Уошингтън да изпълни поредната клиширана роля, но след безспорните му успехи от последните две години, възможно е да останем и приятно изненадани.

equalizer-2-denzel-washington the-equalizer-2-melissa-leo-denzel-washington the-equalizer-2-antoine-fuqua

Главно преимущество на първия филм (пред останалите популярни екшън филми с големи имена в главните роли от последните години) е визията му. Оператор на „Закрилникът“ бе Марио Фиоре, отличен с „Оскар“ за „Аватар“ и работил рамо до рамо с Фукуа и Уошингтън по „Тренировъчен ден“. В „Закрилникът 2“ тази отговорност ще падне на плещите на Оливър Ууд, който в кариерата си има доста поредици и продължения, като най-запомнящите са „Умирай трудно 2“ и филмите от франчайза „Борн“.

плакат

Режисьор на „Закрилникът 2“ е Антоан Фукуа, а в главните роли, освен Дензъл Уошингтън, ще видим още Мелиса Лио, Бил Пулман, Педро Паскал, Сакина Джафри, Джонатън Скарф и други.

Премиерата е 20 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *