X. Ф. Лъвкрафт
X. Ф. Лъвкрафт

Ужасно любимият ни щатски писател Х. Ф. Лъвкрафт е вдъхновил огромен брой автори – в киното, музиката, литературата, изобразителното изкуство, компютърните игри, комиксите и пр. За съжаление обаче, при все сериозното количество филми, инспирирани или директно базирани върху негови произведения, така и никой досега не е успял достойно да пресъздаде майсторски изографисания с мрак, ужас и отчаяние свят на бащата на Ктхулу (имаше сериозен шанс това да се случи, благодарение на чудесния Гийермо дел Торо, но за лош късмет идеята беше изоставена).

Сега обаче се открива нова възможност за смислено пренасяне на Лъвкрафт на екрана – само че на малкия. Оказва се, че Legendary TV работят по интересен проект в сътрудничество с продуцентите Лоренцо Ди Бонавентура и Дан МакДърмът. Екипът иска да направи антологичен сериал, в рамките на който да бъдат адаптирани някои от най-значимите творби на Лъвкрафт. Даже пилотният епизод вече си има сценарист: Матю Франсис Уилсън. На всичкото отгоре това ще е първата ТВ-продукция, захванала се с библиографията на жанровия класик, официално получила благословията на Лъвкрафтовите наследници.

Други новини по въпроса няма, но се говори, че ще видим готов продукт в съвсем близко бъдеще. Дано!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Кошмарът в Дънуич“ ми е сред любимите неща на Лъвкрафт и би излязла чудесна адаптация по него, още повече, че е ключов за митологията на Ктхулу. Има всички предпоставки да видим нещо забележително, а току-виж след това, в сравнително далечното бъдеще, се сбъдне и съкровената ми мечта да гледам(е) мини-сериал по разкази на Едгар По. 🙂