Работният график на Стивън Содърбърг напоследък може да бъде окачествен като пълна лудница. След пълнометражните „Късметът на Логан” и „Unsane” (сниман с iPhone) режисьорът представи иновативния трилър „Mosaic”, продуцира фантастичния „Perfect“ и вече довършва „High Flying Bird“ с Андре Холанд. Всичко това, докато се е заливал с книги, филми и сериали. А вие какво правихте тази сутрин?

Понеже всичко това явно е крайно недостатъчно, Содърбърг в най-близко бъдеще ще подхване дълго подготвяния филм, посветен на „документите от Панама”. Писали сме за проекта преди две години, но сега има сериозно раздвижване, като най-важното е, че получихме официално заглавие, което ще бъде „The Laundromat”.

Припомняме ви, че във филма ще става дума за най-голямото количество изтекла информация – 11,5 милиона документи на панамската фирма „Mossack Fonseca & Co.” с повече от 40 офиси в цял свят, която осигурява корпоративни услуги и се оказва във фокуса на вниманието на медиите през април 2016, когато анонимен източник разкрива истината за финансовите машинации на най-различни големи и всевластни клиенти, които се разпростират между 1970 и 2015 година. В основата на сценария ще бъде предстоящата да излезе от печат книга „Secrecy World” от журналиста и носител на „Пулицър” Джейк Бърнстейн.

Въпреки големите си думи, че вече ще снима всичките си филми с телефон, поради големия мащаб на историята Содърбърг този път ще използва последния модел RED камери. Съвсем логично решение, имайки предвид, че проектът ще го отведе на цели шест континента. Снимките на „The Laundromat” ще започнат тази есен, а според слуховете се очаква да се присъединят и някои големи актьорски имена. Ще ви държим в течение при нова информация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *