Йън Макелън

Честно казано, първата ни реакция към новината, че се готви още един Шерлок Холмс проект, беше едно изтощено и отегчено напразно споменаване на името божие, но след като чухме името Йън Макелън много бързо пренастроихме отношението си. Без да искаме да обидим Бенедикт Къмбърбач, Робърт Дауни джуниър, че дори и Джони Лий Милър, има доста сериозен шанс Макелън да се окаже новият ни любим Шерлок.

За разлика от гореспоменатите превъплъщения, „A Slight Trick of the Mind” ще разказва за един възрастен, пенсиониран Холмс, който е позагубил част от невероятните си способности (сравнително подробен сюжет можете да прочете по-долу). Режисьор на филма ще е Бил Кондън, което е още един сериозен плюс за проекта – няма да споменаваме намесата на Кондън в „Здрач” сагата, но най-новият му „The Fifth Estate” печели доста добри отзиви, а „Gods and Monsters” от 1998 е изключителен филм и напълно заслужено спечели на Кондън „Оскар” за най-добър адаптиран сценарий, а на Макелън, който играе ролята на Джеймс Уейл, номинация за главна мъжка роля. Не че смятаме, че „A Slight Trick of the Mind” ще е следващият „Gods and Monsters”, но пак ще е сътрудничество между Кондън и Макелън и определено има потенциал да стане нещо наистина добро.

През 1947 година отдавна пенсиониралият се Шерлок Холмс живее в спокойно селце в Съсекс заедно с икономката си и нейния син (и аматьор детектив). Но вместо да изживява старините си спокойно, Холмс не може да се отърве от неразрешен случай отпреди 50 години. Той си спомня само отделни проблясъци – сблъсък с ядосан съпруг, тайна връзка с красивата му, но лабилна съпруга. Легендарният интелект на Холмс постепенно отслабва, а и този път трябва да се справя без помощта на някогашния си партньор Уотсън, но въпреки това детективът трябва да разреши най-трудния случай в кариерата си – случай, който може би най-накрая ще му разкрие загадките на човешкото сърце.

Очаква се снимките на „A Slight Trick of the Mind” да започнат през април, по сценарий на Джефри Хачър (екранизация на романа на Мич Кълин). Засега не се знае нищо за премиерна дата, но използваме случая да ви припомним, че междувременно ще гледаме Макелън в две други, също доста популярни роли – Гандалф и Магнито.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *