В началото на седмицата писахме, че Дейвид Лийч ще режисира „Бързи и яростни“ филма за героите на Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтам и честно казано, не очаквахме толкова скоро да пишем новина за нов негов режисьорски проект – да си се съсредоточи върху без съмнение безумния екшън и да си работи. Но Лийч очевидно е наясно, че трябва да се възползва от популярността, която набра с „Атомна блондинка“, „Джон Уик“ и предстоящия „Дедпул 2“, и да си уреди възможно най-много проекти, преди всички да се осъзнаят, че не е нищо особено като режисьор и със сигурност не е новата голяма надежда в жанра (разбира се, може да се докаже като поне кадърен занаятчия, не искаме да го урочасваме).

Сега научаваме, че след „spinoff“-а на „Fast and Furious“ Лийч ще се прехвърли към още един проект със съмнителни на този етап качества. Става дума за екранизацията на Ubisoft „The Division“ по популярната им онлайн игра „Tom Clancy’s The Division“, чието действие се развива в поразен от едра шарка и разкъсван от престъпления Ню Йорк. Джейк Джиленхол, който е един от продуцентите на филма, все още се готви да изиграе главната роля, както ви съобщихме преди почти две години. Компания на екрана ще му прави любимата ни Джесика Частейн, която също ще продуцира екранизацията.

Не сме сигурни защо Джиленхол и Частейн имат толкова вяра в проекта, но продължават да обещават, че филмът ще отговаря на тона на играта и няма да разочарова феновете. Сигурни сме, че всички замесени ще се постараят да ни предложат висококачествен продукт, но не виждаме причина за особен оптимизъм по адрес на крайния продукт – няма да изпадаме в разсъждения за качеството на филмите по игри, всички сме наясно какво е нивото на този етап.

Само ще ви припомним „Assassin’s Creed“, в който също участваха популярни имена и дори някои наистина прекрасни актьори, беше режисиран от ужким кадърен, макар и недоказал се още професионалист, имаше впечатляващ бюджет… и крайният резултат беше сериозно разочарование за всички зрители над 13 години. Разбира се, това не означава, че „The Division“ ще е също толкова зле (или още по-слаб), просто всички трябва да внимаваме с очакванията и да сме наясно колко малки са шансовете да видим нещо наистина качествено.

Подготовката на „The Division“ и работата на Лийч по него се очаква да започнат през 2019, ще ви държим в течение с развитието на проекта – такова със сигурност ще има.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. И аз си мисля, че може да се случи същото както стана при „Assassin’s Creed“. Моите наблюдения са ,че „The Division“ е по-слаба игра , но ако рискуват може и да им се получи.