Изглежда, че Сан-Хо Йон е изградил добри работни отношения с Netflix, защото наред с предстоящия втори сезон на Hellbound и очакваната адаптация на хорър мангата Parasyte: The Grey, режисьорът на зомби хита Train to Busan и първия южнокорейски супергеройски филм Psychokinesis има още един жанров проект, подкрепен от стрийминг гиганта – фантастичния екшън Jung_E, чиято премиера е след броени дни.

Действието на Jung_E се развива през XXII век, когато Земята вече не е обитаема заради драстични промени в климата. Насред хаоса, в убежището, построено за оцеляването на човечеството, избухва война. Единственият начин за постигането на победа – прекратяване на войната, зависи от намирането на начин да се клонира легендарният наемник Jung_E в мащабируем робот.

Вижте тийзър трейлъра.

Една допълнителна подробност, която дава драматична окраска на историята, ни предлага краткият официален синопсис, който гласи, че за да предотврати война в постапокалиптичното близко бъдеще, учен в ИИ лаборатория трябва да клонира мозъка на войник-герой – собствената ѝ майка.

Въпреки че след Train to Busan всеки следващ пълнометражен проект на Сан-Хо Йон става все по-слаб (последният от които е Peninsula), ние продължаваме да сме почитатели на корееца и сме любопитни да видим какво се е получило с Jung_E. В най-лошия случай, ще гледаме атрактивна екшън фантастика (както загатва тийзърът, с препратки към класики като Ghost in the Shell), каквито не се появяват често.

Вижте и един постер.

Режисьор и сценарист на Jung_E е Сан-Хо Йон (Train to Busan, Seoul Station, Psychokinesis, Peninsula, Hellbound), а в ролите са Канг Су Йон, Ким Хьон Джу, Пак Со И, Рю Кюнг Со и др.

Премиерата е на 20 януари по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments