Отбелязваме този момент като доста важен. Получаваме първия трейлър на „Under the Silver Lake“ – новият филм на Дейвид Робърт Мичъл, който през 2014 г. ни впечатли ужасно (а и не само нас) с повече от страхотния „It Follows“ и оттогава с огромно нетърпение очакваме да видим в каква посока и с какво качество ще продължи кариерата си.

Under the Silver Lake“ е „трескав neo-noir сън“, разказващ за Сам (Андрю Гарфийлд) – лишен от илюзии 33-годишен мъж, който открива мистериозната Сара (Райли Кийоу) да се забавлява в басейна на комплекса, в който живее. Когато Сара изчезва, Сам се отправя на сюрреалистично търсене през Лос Анджелис, за да разгадае уликите около нейното изчезване, което го води в мрачните дълбини на мистерия, скандал и конспирация в Града на ангелите.

До този момент, чинно отразявайки развитието на проекта, имахме само бегла представа какво точно ще представлява „Under the Silver Lake“, но с дебютирането на горния официален синопсис и още повече, на трейлъра, се оказва, че филмът е доста по-различен, отколкото си го представяхме. Вижте трейлъра.

Очевидно „Under the Silver Lake“ няма нищо общо с „It Follows“, нито като история, нито като стил, което по принцип е добре (не искаме Дейвид Робърт Мичъл да се опитва да повтори успеха си), но още по-добре е, че филмът изглежда доста обещаващо, напълно смахнато и най-важното, качествено. Прилича ни на някаква странна комбинация между „Inherent Vice“ на Пол Томас Андерсън, „Любезните пичове“ на Шейн Блек и „Мълхоланд Драйв“ на Дейвид Линч.

Ще излъжем, ако кажем, че нямаме големи очаквания за филма и че не сме адски нетърпеливи да го гледаме. Силно се съмняваме обаче, че ще можем да го видим на голям екран у нас. Дано поне по-известните имена в каста успеят да подлъжат някой от фестивалите ни.

плкат

Режисьор и сценарист на „Under the Silver Lake“ е Дейвид Робърт Мичъл („It Follows“), а в ролите са Андрю Гарфийлд, Райли Кийоу, Джими Симпсън, Тофър Грейс, Рики Линхоум, Сидни Суини и др.

Премиерата е 22 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. И аз стискам палци за фестивал. Но е от филмите, които изглеждат задължителни за голям екран, та дано да се докопа някак до нашите кина.

    Изглежда супер иначе, най ме радва, че човекът очевидно развива, и то успешно, свой собствен, доста отчетлив стил, което в днешната доминираща generic среда си е постижение. И опитва различни жанрови полета. В тази връзка, чакам с много голям интерес и как ще се справи Шазел извън света на музиката… Ако оцелее на Луната, значи може навсякъде 🙂

  2. И аз много се радвам, че прави нещо толкова различно, което същевременно носи почти същата визуална естетика, разбира се ъпгрейдната за този проект. Оператор отново е Гиулакис от „It Follows), който завърши и „Glass“ на Шамалан.