Обикновено когато пишем за нов проект на Ридли Скот, винаги споменаваме, че става дума за един от много, че има и десетки други потенциални заглавия, че той винаги има сериозен брой евентуални проекти и никога не е сигурно кой точно ще е следващият му филм (нито дори кой ще се осъществи и кой ще остане само на етап идея). И този път не е изключение – вече знаем, че безобразно заетият режисьор се интересува от екранизация по Т. А. Барън за младия Мерлин, носят се слухове за нов „Пришълец“ и нов „Блейд Рънър“, снимките на „The Cartel” по Дон Уинслоу се очаква да започнат много скоро, да не говорим пък за всичките му проекти като продуцент.

И въпреки всичко това, сега научаваме, че Скот преговаря и за режисурата на екранизация по комикса на Грег Рука „Queen & Country“ за британски шпионин на име Тара Чейс, която трябва да залови международен терорист след ужасяваща атака в Лондон. Не сме запознати с първоизточника, но си падаме по шпионски трилъри и ни се струва, че Скот може да направи нещо доста напрегнато и развлекателно (ако е във форма, което в последните години – за съжаление! – не е задължително).

Това не е първият опит „Queen & Country“ да се прехвърли на големия екран – през 2007 Крейг Виверос възнамеряваше да режисира Елън Пейдж в ролята на Чейс, но тези планове очевидно се разпаднаха. За проекта на Ридли Скот още няма допълнителна информация, като например коя актриса си е харесал за главната роля или пък къде във времето ще се вмести в натоварената и вечно променяща се програма на режисьора, но ще ви държим в течение, ако има някакво развитие.

queen & country

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако сценарият става, току-виж Скот най-сетне направи як филм… не му се е случвало скоро.