Независимо дали спадате към верните фенове на Ридли Скот или сте от тези, които се отнасят със скептицизъм по отношение на качеството на последните му филми, няма начин да не признаете, че човекът е истински феномен, поне що се отнася до производителност. Въпреки че през ноември закръгли достолепните 80 години, Ридли все пак успя да се отчете в рамките на годината с премиерите на два режисирани от него филма – противоречивият “Alien: Covenant” (19-ти май) и все още непоказаният у нас „All the Money in the World“ (пуснат за разпространение в Щатите на 25-ти декември), който на всичкото отгоре претърпя и период на презаснемане, заради скандалната рокада на Кевин Спейси с Кристофър Плъмър. Това, разбира се, не е единственият път, в който Ридли дублира пълнометражни премиери в рамките на една година (през 2001-ва последователно излизат „Hannibal“ и „Black Hawk Down“), но забележителното е, че през вече изминалата година освен всичко друго, Ридли продуцира и цели 11 заглавия (в това число и супермащабните „Blade Runner 2049“ и „Murder on the Orient Express“).

Очевидно Скот няма никакво намерение да си дава и секунда почивка, защото според Variety ветеранът, заедно със своята Scott Free Productions, вече е в напреднали разговори с Disney за режисирането на филм, базиран на фентъзи книгите на американеца Т. А. Барън от поредицата “The Merlin Saga”, които проследяват историята за произхода и юношеството на магьосника Мерлин в годините, преди да стане познатия от митовете ментор на крал Артур. Според изданието Disney вече са ангажирали отличената с „Оскар“ за „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“ сценаристка Филипа Бойенс („Властелинът на пръстените“, „Хобит“ и „Кинг Конг“), която има задачата да адаптира 12-те романа на Т. А. Барън в сценарии за все още неуточнен брой филми от поредицата. Variety продължават с прогнозата, че предстоящите филми от “The Merlin Saga” трябва да формират своеобразна предистория на планираната от Disney игрална версия на класическата анимация от 1963-та година „The Sword in the Stone“, за която също се говори, че се спряга Ридли.

ридли скот - робин худ

Както се вижда, на този етап информацията все още е прекалено оскъдна, а и въпросите, които предизвиква тази новина, са прекалено много, за да можем да си позволим някакъв адекватен коментар по темата. За един филм ли става въпрос или за два? Или може би направо за трилогия? Ще изостави ли Ридли с лека ръка анонсираното от него самия продължение на “Alien: Covenant” или дългогодишното му завръщане във фентъзи жанра след повече от 30 години е част от някаква сделка, целяща да осигури светъл хоризонт за Alien франчайза след закупуването на Fox от страна на Disney?

Смятаме, че съвсем скоро ще бъде даден отговор на тези въпроси. При всички положения ще продължим да следим с повишено внимание развитието на ситуацията.

И в заключение само ще оставим това тук … споделихме го съвсем наскоро в нашата фейсбук страница, без изобщо да предполагаме, че покрай тази новина и името на Ридли ще придобие толкова актуален вид само седмици по-късно:

alien-sleeping-20180106

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *