Ридли Скот ще режисира „Cartel” по Дон Уинслоу с Леонардо ДиКаприо

Факт е, че големите режисьори във всеки един момент имат прикрепени към името си множество проекти, които не винаги се осъществяват (даже в повечето случаи не се) и Ридли Скот не е изключение. Разликата при него е, че той не се мотае, бачка здраво и вади нов филм, ако не всяка година, най-много през една – от 2000-та насам, само като режисьор е заснел цели 12 филма, като тази година има още един на път. Така че всеки път, когато се съобщава за нов проект, към който Скот проявява интерес, шансовете той да се осъществи не са никак малки – или поне са по-големи, отколкото когато става дума за някой друг режисьор (с изключение на Уди Алън, който е луд).

Имайки това на ум, преминаваме към новината, съобщена от THR, че най-новият проект на Ридли Скот ще бъде екранизация на романа „The Cartel на Дон Уинслоу. Както можете да се досетите от заглавието, той предлага поглед към света на наркокартелите и разказва историята на DEA агента Арт Келър, който е по петите на мексиканския нарко-бос Адам Берера, чиито образ е вдъхновен  от „житието и битието” на реално съществуващия нарко-бос Хоакин Арчивалдо Гузман Лоера. Известен с прозвището Ел Чапо, Лоера само преди няколко дни за втори път избяга от строго охраняван затвор, където излежаваше присъда между 300 и 400 години. Сценарият на филма ще бъде написан от Шейн Салерно, който преди време адаптира (за Оливър Стоун) „Диваци” на Уинслоу.

The Cartel” получи доста добри отзиви от литературните критици и интересът към него не бил никак малък – сред участниците, борещи се за правата да го реализират на екран, са били Sony, Paramount начело с Джери Брукхаймер и НВО, които са искали да ангажират създателя на „True Detective” Ник Пизолато. В крайна сметка печелят Fox, които предлагат общо 6 милиона долара за правата на романа, тези на предисторията „The Power of the Dog” и всякакви други хонорари за юристи, сценаристи и т.н.

И ако на този етап все още не сте заинтригувани от проекта, прибавете към него и евентуалното участие на Леонардо ДиКаприо. Според Deadline Fox имат огромното желание да го привлекат за ролята на агента Арт Келър. ДиКаприо в момента работи с Fox по „The Revenant”, а с Ридли Скот са работили по „Мрежа от лъжи” и „Out Of The Furnace”, на който са ко-продуценти, така че положителните предпоставки са налице. Може да сте сигурни, че ще следим развитието на проекта с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments