Вече видяхме един трейлър на „Мисията невъзможна: Режим Фантом”, както и няколко плаката, но въпреки това, гледайки този втори трейлър имаме чувството, че чак сега, за първи път гледаме реклама на IMF мисия. Може би е защото началото на трейлъра е абсолютно, безапелационно „Невъзможна Мисия” – от бързата смяна на гардероба, през зашеметяващо прецаканата руска мисия и закачуления Том Круз, който за пореден път е издирван от закона, та чак до прословутото, този път недовършено изречение, прекъснато от смъртта на… Вижте сами.

http://www.youtube.com/watch?v=Kxrndgt7gIY

Не сме сигурни, че ни харесват картите по предното стъкло на колата и фалическия символ, излизащ от водата, но сме готови да преглътнем малко излишен „Бонд”-изъм покрай музиката, ръкопашния бой, експлозиите, забилата нос кола и Саймън Пег. Жалко за Том Уилкинсън, който едва ли ще се завърне във втората половина като злодей – Брад Бърд и да иска не може да направи нещо толкова добре познато.

Между другото, гледайки трейлъра ни изглежда много вероятно Джереми Ренър наистина да поеме щафетата накрая – все пак в началото на филмовата поредица не Круз получаваше само-унищожаващите се послания, а сега мястото на баш шеф е овакантено и към края на филма всички може да се качат с по едно стъпало – Круз като новия Войт/Хопкинс/Уилкинсън, а Ренър като новия Итън Хънт.

И ако се оплаквате колко фалшиво изглежда каскадата по Бурж Дубай – малко в стил какви са тези нарисувани тигри в „Гладиатор” – вижте и това клипче от снимачната плошадка, трън в очите на застрахователите.

Режисьор на „Mission: Impossible – Ghost Protocol” е Брад Бърд („Железният гигант”, „Феноменалните”, „Рататуи”), който тук прави игралния си дебют, а в ролите ще видим Том Круз, Джереми Ренър, Пола Патън, Майкъл Никвист, Саймън Пег, Винг Реймс, Джош Холоуей и Том Уилкинсън.

Филмът ще се завърти в кината на 21 декември 2011, а в IMAX пет дни по-рано на 16-ти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Този трейлър наистина е различен от досегашните и е доста добър 🙂 А ако го закъса, Том Круз може да дойде тук и да прави изолации 🙂

  2. Как си лети времето и по традиция на 16 декември пак ще сме в IMAX !!! 🙂

    Вчера гледах клипчето с каскадите – супер реклама си правят по този начин. Не че е лесна каскада, но на друг клип се вижда, че всъщност Круз виси над един от балконите, а не както се създава впечатление от няколко стотин метра. Къде по лесни каскади се правят в студио, ама аре да е по-зрелищно. Но в крайна сметка въпроса е, как ще изглежда монтирано и съм сигурен, че филма ще е стабилен. 😉 😉 😉

    А какво за тигрите в „Гладиатор“ – доколкото знам са си истински? 🙁

  3. Изглежда добре, но не достатъчно за да изтрие снизходителната усмивка от лицето на един фен на Де Палма. Имам предвид частта, когато екипът прави план за действие и се редуват кадри на различните членове. Добре композирани, стилни студени цветове, силни чаровни персонажи и т.н., обаче да видим как се случваше това в оригинала?

    След драматичен преход от компютърен екран, идва дългият кадър на първата среща на екипа във влака. Тук се събират близките планове на всички членове на екипа по плавен и естествен начин. Ако един близък план е идентификация с персонажа, как да се запознаем набързо с четири персонажа свързани с една идея? Става въпрос за философски подход към mise-en-scene. Дългият кадър започва с екстремно близък план на Лутър (мозъка), от неговата глава излиза близкият план на Жан Рено (силата), камерата прави панорама към дясната страна на купето и показва близък план на Клер (фаталната жена), който се засенчва от близкия план на Итън, като главата му идва отдясно и заема целия екран, скрива всички останали от погледа ни. Много е важно, че всичко това е в един кадър. Плавен преход от близки планове на всички герои, като фото колаж разпънат във времето. Единство и синхрон. Всички персонажи водят към героя. Уменията на целия екип се вливат в главата на водача. Това е космическо визуално разказване, направено максимално икономично за максимален ефект. Физиката на героите е показана така, че разкрива деликатната връзка между тях. Гръмките фрази (на които изглежда че разчита новият филм) идват след това въведение, но те са без кино значение.

    Това, не се прави по принцип. Кой режисьор трениран в реклами и клипове би замислил подобно нещо? Това не е Холивуд, а Брайън Де Палма, който по-нататък хвърля бомба в принципите на Холивуд като организира централната екшън сцена в абсолютна тишина! И въпреки това тя е сто пъти по-ефектна от стандартните екплозии и всички фантастични ефекти от бъдещите филми от поредицата.

  4. Де Палма е шибан гении, спор няма.
    Сега след този кратък анализ ще трябва пак да си прегледам „Невъзможна мисия“. 🙂

  5. Брей Том Круз сам си прави каскадите.
    Смятам че агент Итън Хънт вече трябва да бъде повишен, убит, пенсиониран, каквото си изберете!!!!!!!!!!!!!
    Време за свежа кръв!!!!!!!!!

  6. Френчайзът „Mission: Impossible“ на български се превежда и разпространява като „Невъзможна мисия“ (не само подредбата на думите е разменена, но и „мисия“ се пише с малка буква).

  7. @UZUMAKI
    Първите три филма са „Невъзможна мисия“. Официалното заглавие на четвъртия е “Мисията невъзможна: Режим Фантом”. Нямам идея защо не са запазили традицията.

    И да, Де Палма е шибан гений!!! 🙂

  8. Ще ги питам тези дни. 🙂 Ама като знак как всички държат да ми обясняват, че „Мисията невъзможна“ е по-правилното, мога да ти кажа какво ще ми отговорят… 🙂

  9. Може да са им го наложили „от горе“… 😉

    Аз все си ги наричах филмите „Мисията невъзможна“ (по грешка) и тамън запомних, че не е така и те сега съвсем ме омешаха… 🙁

  10. 🙂
    @Тихомир (Tito)
    Сега видях за „тигрите в „Гладиатор“. Точно в това е идеята, те са си истински, но си спомням как доста „разбирачи“ разправяха, колко зле били нарисувани и колко изкуствено изглеждали. 🙂