marrowbone

Името, което ни привлече към рекламата на свръхестествения хорър-трилър „Marrowbone“, е това на страхотната Аня Тейлър-Джой, чиято кариера следим доста отблизо от момента, в който я гледахме във „Вещицата”, но впоследствие изскочиха и още няколко, които допълнително засилиха интереса ни. Тези на Чарли Хийтън от „Stranger Things“, Миа Гот от „A Cure for Wellness“ и Джордж МакКей от „Капитан Фантастик“ – така да се каже, все нетипични физиономии (в най-добрия смисъл на думата), идеални за подобни жанрови филми. Но името, което наистина циментира интереса ни към „Marrowbone“, е това на правещия големия си режисьорски дебют Серхио Г. Санчес – сценариста на един от най-добрите хорър-трилър мистерии от последните години „The Orphanage“/„El orfanato“ на Хуан Антонио Байона.

Marrowbone“ разказва за майка и четирите ѝ деца, бягащи от своя съпруг и баща насилник във Великобритания, които заминават за Америка, където отсядат в отдалечена дълбоко в провинцията наследствена вила, носеща името Мароубоун. Скоро обаче майката умира от болест и четирите деца остават сами. За да не бъдат разделени, те взимат решение да скрият смъртта на майка си за две години, докато най-големият сред тях не навърши 21-а. Четирите деца преживяват в тежки импровизирани условия, преследвани и от зла сила, обитаваща къщата, до момента, в който нахален адвокат идва да се рови в живота им и истината, скрита зад имението Мароубоун, не излиза наяве. Децата намират спокойствие в импровизиран форт, където се крият от заобикалящия ги ужас, а единствената им надежда се крие в приятелството на техния съюзник Али.

Чисто визуално и като атмосфера „Marrowbone“ напомня „The Orphanage“, което нито е изненадващо, нито е чак такъв проблем. По-лошото е, че темите са прекалено очевидни, а историята изглежда доста предвидима, въпреки че сме сигурни, че Серхио Г. Санчес ни е приготвил един-два обрата. Принципно имаме интерес към „Marrowbone“ заради творческия екип, но имаме едно наум, предвид историята и видяното в трейлъра. А и отзивите от премиерата на филма в Торонто не са от най-добрите.

Вижте и един постер.

плакат

Сценарист и режисьор на  „Marrowbone“ е Серхио Г. Санчес, а в ролите са Аня Тейлър-Джой, Чарли Хийтън, Миа Гот, Джордж МакКей, Матю Стаг, Никола Харисън, Кайл Солер, Том Фишър и др.

Филмът ще може да бъде гледан в кината и VOD от 13 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. И този о онзи (Нито звук) имат едно и също нещо. По една подаваща се ръчичка.
    И двата филма са в задължително за гледане тази година. Засега изглеждат доста обнадеждаващо. Надявам се и двата да са на ниво Вещицата….