Последния път, когато писахме за „Играч първи, приготви се“ на Стивън Спилбърг, беше по повод един интересен поглед зад кулисите, който ни предложи да „видим бъдещето“, пред което сме изправени всички ние, както и да се запознаем с впечатленията от съвместната работа между Спилбърг и автора на романа, по който е направен филма, Ърнест Клайн.

Сега е ред на един малко по-традиционен рекламен ъпдейт, който идва под формата на телевизионен спот и нов, тъпкан с поп-културни препратки (по подобие на романа и на самия филм), рисуван 80-тарски постер, вдъхновен от творчеството на големия Дрю Струзан. Възможно е дори и той да го е рисувал (ако някой може да го изкара от пенсия, то това е Спилбърг, с когото са работили адски много пъти), но поне ние никъде не видяхме подписа му. Вижте.

Повече подробности за „Играч първи, приготви се“, както и първия тийзър и отличния пълен трейлър може да откриете в новините ни до момента, а тук ви предлагаме подробния синопсис на българското издание на романа. Веднага след него ще откриете и споменатия нов постер.

През 2044 година реалността представлява грозна картинка и всички хора прекарват времето си във виртуален свят на име OASIS, като по този начин избягват енергийната криза и главоломното нарастване на населението. Създателят и собственик на софтуера, който поддържа гигантската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си богатства на онзи, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере определен брой ключове и да разкрие посланието, скрито зад три „врати”.

Парите са много и това променя света: хората изоставят всичко в търсене на следите, но за да ги открият, трябва да се превърнат в експерти на тема „поп-културата на 80-те”. Защото всичко от 80-те – от телевизия до музика и кино, е било в основата на израстването на създателя на OASIS. Смъртта му неволно трансформира жадните за наследство в спецове по история.

Тийнейджърът Уейд Уотс се натъква на първата следа, но скоро бива обкръжен от играчи, които са готови да го убият, за да се доберат до наградата. За да оцелее, Уейд трябва да спечели и да се изправи срещу реалния свят, от който винаги е искал да избяга.

плакат

Режисьор на „Играч първи, приготви се“ („Ready Player One“) е Стивън Спилбърг, а сценаристи са Зак Пен и Ерик Ийсън по романа на Ърнест Клайн. В главните роли ще видим Тай Шеридан, Оливия Кук, Хана Джон-Камен, Бен Менделсон, Марк Райлънс, Саймън Пег и Т. Дж. Милър.

Премиерата е 30 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *