С наближаването на обявената за 30 март премиерна дата на подготвяната от Стивън Спилбърг екранизация на фантастичния young adult роман на Ърнест Клайн Играч първи, приготви се“ е логично рекламните материали от филма да се увеличат и от вчера към първия тийзър и отличния пълен трейлър може да прибавим и още две видеа.

Късно снощи по време на мач от първенството по американски футбол, Warner Bros. Pictures представиха телевизионен спот от филма, както и един интересен поглед зад кулисите, който ни предлага да „видим бъдещето“. В него Ърнест Клайн споделя колко важна роля е изиграло творчеството на Стивън Спилбърг за написването на „Играч първи, приготви се“, а самият Спилбърг говори за впечатленията си от романа, за вероятното бъдеще, пред което сме изправени всички ние, и за съвместната си работа с Клайн по пренасяне на историята на екран.

Вижте двете реклами, а ако не сте запознати с историята в подробности и ви трябва контекст, веднага след видеата може да откриете официалния синопсис на романа. Мнението ни и очакванията ни за филма може да откриете в предишните ни новини по темата.

ТВ спот

See the future – зад кулисите!

През 2044 година реалността представлява грозна картинка и всички хора прекарват времето си във виртуален свят на име OASIS, като по този начин избягват енергийната криза и главоломното нарастване на населението. Създателят и собственик на софтуера, който поддържа гигантската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си богатства на онзи, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере определен брой ключове и да разкрие посланието, скрито зад три „врати”.

Парите са много и това променя света: хората изоставят всичко в търсене на следите, но за да ги открият, трябва да се превърнат в експерти на тема „поп-културата на 80-те”. Защото всичко от 80-те – от телевизия до музика и кино, е било в основата на израстването на създателя на OASIS. Смъртта му неволно трансформира жадните за наследство в спецове по история.

Тийнейджърът Уейд Уотс се натъква на първата следа, но скоро бива обкръжен от играчи, които са готови да го убият, за да се доберат до наградата. За да оцелее, Уейд трябва да спечели и да се изправи срещу реалния свят, от който винаги е искал да избяга.

Режисьор на „Играч първи, приготви се“ („Ready Player One“) е Стивън Спилбърг, а сценаристи са Зак Пен и Ерик Ийсън по романа на Ърнест Клайн. В главните роли ще видим Тай Шеридан, Оливия Кук, Хана Джон-Камен, Бен Менделсон, Марк Райлънс, Саймън Пег и Т. Дж. Милър.

Премиерата е 30 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Много яка книжка, особено за онова поколение на ‘прехода“.
    чак ми се иска пак да се върнат 80-те / 90-те

  2. Ще го гледам само заради Mad Max interceptor който се мярка дори и за малко