„We Are What We Are”

Преди доста време ви запознахме с мексиканската хорър драма „Somos lo que hay” (We Are What We Are), представляващ дълбок емоционален портрет на едно разкъсвано от проблеми семейство канибали.

Сега, благодарение на „Empire”, можем да видим най-новия трейлър на филма, който е сред най-обсъжданите заглавия на годината и който предизвика доста противоречиви мнения на повечето големи фестивали, където бе показан, както сред публиката така и сред критиката.

Разбира се, паралелите с „Покани ме да вляза” – поне що се отнася до ритъма и атмосферата на филма – са неизбежни, но на нас доста повече ни харесва определението, което дават от „Empire”, наричайки го „Любовта е кучка” режисиран от Ромеро.

Мъж на средна възраст умира на улицата и оставя съпругата и трите си деца съсипани от мъка. Семейството трябва не само да преживее трагичната загуба, но и да се справи с ужасяващо предизвикателство. Как ще оцелеят? Защото те са канибали, преживяващи с човешка плът, приготвена чрез кървави ритуали. И жертвите винаги са били намирани от бащата. Кой ще ловува сега? Кой ще ги води? Как ще утолят ужасяващия глад? Задачата се пада на най-големия син, Алфредо, тийнейджър, който далеч не е готов за подобна отговорност… Но без човешко месо семейството ще загине.

Шокиращ, кървав и затрогващ, „Somos lo que hay” е изумително преобръщане на жанра – дълбоко емоционален и безмилостен портрет на семейство, обречено от ужасна тайна и обзето от чудовищен апетит.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *