Райън Мърфи
Райън Мърфи

Netflix продължават да събират изключително успешни и/или талантливи творци в опита си да засенчат всички останали стрийминг и ТВ играчи – миналата година например сключиха сериозна сделка с Шонда Раймс и продуцентската ѝ компания напусна дългогодишния си дом в АВС (и слава богу, защото макар и изумително успешни, сериалите ѝ там бяха далеч от качеството, на което свикнахме покрай HBO и Netflix). Сега научаваме, че Райън Мърфи напуска своя дългогодишен дом в 20th Century Fox и нищо чудно – според слуховете договорът му с Netflix да продуцира нови филми и сериали ексклузивно за тях обхваща следващите 5 години (началната дата е 1 юли) и е на стойност около 300 милиона долара.

Много сме писали за Райън Мърфи и неговите разнообразни проекти по Fox и FX, сред които са „Feud“ с Джесика Ланг и Сюзън Сарандън, предстоящият мюзикъл „Pose“ и продължаващите антологии „American Crime Story“ и „American Horror Story“. Разбира се, всичко вече започнато или подготвено се очаква да си продължи по план под шапката на Fox, но за нови сериали и филми на Мърфи вече ще разчитаме на Netflix. Според нас това е доста добра новина, защото – макар Мърфи да имаше доста свобода при Fox, при които е наистина от години и има безброй хитове – новият му партньор вероятно ще му предостави още по-голямо поле на изява.

Договорът на Мърфи с 20th Century Fox изтича тази година и както знаем, Fox ще бъдат закупени от Disney (официално от 30 юни тази година), което е поставило бъдещите им отношения под въпрос. Според слуховете Боб Айгър от Disney се е опитал да потуши притесненията на Мърфи, но в крайна сметка не е успял – дали 300-те милиона на Netflix са имали основната тежест или Мърфи се е притеснявал да работи под шапката на Disney (неговите заглавия не са съвсем в техния стил), няма значение. Важното е, че Мърфи официално се прехвърля към стрийминг гиганта, където неотдавна започна да подготвя особено любопитния „Ratched“, в който Сара Полсън ще изиграе сестра Рачид (така добре позната от „Полет над кукувиче гнездо“).

Честно казано, нямаме търпение да видим какво още ще излезе от сътрудничеството им и ще ви държим в течение, разбира се.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Преди няколко дни видях, че от Нетфликс са закупили и българска продукция. Хорър филм

    1. Гледах я тая щуротия, толкова е зле, че е забавно. Моля причини си го, ако ти се гледа секс сцена с обезглавена Диана Любенова. Не преувеличавам, това наистина е във филма.

    2. Няма лошо да показват секс с обезглавени, стига да има някаква художествена основа, осмисляща подобен натурализъм (в „Сръбски филм“ има такава сцена и там стои доста яко). Проблемът на въпросната „българска“ продукция е, че е генерално малоумна.

    3. Проблемът беше, че филмът се опитваше да се приема на сериозно до въпросната сцена. Дори имаше нахалността да продължи и след това.

    4. Изобщо не съм изненадан, аз само от трейлъра си повърнах в устата.

  2. Нямате търпение за премиерата на Feud, а тя беше на 5-ти март 2017 хаха