Съвсем скоро, в първия ден на новата година коментирахме ангажиментите на Райън Мърфи към мащабния мюзикъл „Pose”, а сега ни се предоставя възможност да споменем още един негов проект от близкото бъдеще – той се е ангажирал с поредицата „Ratched” за Netflix. На сбирката на Асоциацията на телевизионните критици Мърфи е говорил за „American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace” на FX, но след края на официалната част е дал малко повече подробности на репортерите относно другите си проекти. Всъщност разказът в „Ratched” ще проследи, в продължение на четири сезона, развитието на добре познатата ни сестра Рачид (съсипва ни тази транскрипция, но така е в официалния превод на български) от „Полет над кукувиче гнездо” (ролята във филма на Милош Форман от 1975 година е поверена на Луиз Флетчър). Ето какво споделя Мърфи за поредицата, създадена от него:

„Страхотно ще бъде да покажем как Рачид се е превърнала във фигура, наподобяваща Ханибал Лектър, какво се е случило с нея, за да стане такава? Историята е до голяма степен феминистка, защото всичко започва през 1947 година – вглеждаме се в доста неща, които са се случвали в нашата здравна система. В последния сезон от поредицата Рачид ще се сблъска с героя на Джак Никълсън от филма – Рандъл Патрик МакМърфи. Може би точно това ще ни позволи да разберем как тя се е превърнала в героинята, която познаваме. В ролята на Рачид ще бъде Сара Полсън, но все още не сме започнали кастинг за героя на Никълсън…”

Продуцент на сериала ще бъде Майкъл Дъглас. Той ще има сериозна дума по отношение избора на актьори. Очаква се във всеки сезон Сара Полсън да се изправя срещу един злодей, докато се стигне до „достойния противник”, какъвто знаем, че беше МакМърфи. Вероятно ще се наложат известни „скоци” във времето, защото Райън Мърфи ще обърне специално внимание на ситуациите със здравната система през 40-те, 50-те и 60-те години на ХХ век, за да приключи разказът в последния сезон на поредицата там, където за първи път сме се запознали с главните герои – в заведението за душевно болни от оригиналния филм.

За момента няма конкретен срок, в който Мърфи ще трябва да е готов и да започне излъчването на „Ratched” – именно затова авторът на поредицата използва времето, за да подготви всичко максимално добре. Снимките няма да започнат, докато и осемте сценария на първи сезон не са абсолютно и финално готови. Излишно е да казваме, че този проект бързо и сигурно се изкачи в йерархията на телевизионните сериали, от които живо се интересуваме, затова може да сте сигурни, че ще държим да се информираме своевременно за всичко ново около портрета на бездушната, жестока сестрица – между другото, ние много харесваме Полсън и сме сигурни, че ще „закове” ролята!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *