pose

Компанията FX прави доста сигурен ход с ангажирането на Райън Мърфи за една нова музикална поредица с предизвикателното заглавие „Pose”. Работил за FX през 2017 по „Feud”, сценаристът и режисьор на хитове като „Glee” (известен като „Клуб Веселие”), „Клъцни/срежи”, „Яж, моли се и обичай”, епизоди на „American Horror Story” и „American Crime Story” (и какво ли още не) ще се развихри в един провокативен разказ, като екипът на „Pose” ще бъде съставен от най-големия до момента брой транссексуални актьори, както и членове на LGBTQ общността. Ето какво споделя Мърфи:

Възхитен съм от възможността, заедно с Джон Ландграф, изпълнителен директор на FX Networks и FX Productions, Дана Уолдън, Гари Нюман и Fox 21 Television Studios, да представим невиждано по рода си до момента шоу, което всъщност е изпълнена с енергия поредица, посветена на всеобщото и вечно търсене на идентичност, на усещането за семейна топлота и взаимно уважение. Сериалът ще бъде танцов мюзикъл, поглед към живота в Америка през 80-те години на ХХ век и ще вклъчва – за пръв път в историята на телевизията – най-голям брой транссексуални актьори, както и над 50 персонажи, които са част от LGBTQ общността. Нямам търпение публиката да се срещне с този изключително талантлив и изпълнен със страст творчески екип!

В ролите на Стан и Пати – двойка от Ню Джърси, потопила се в блясъка и предизвикателствата на Ню Йорк, са Еван Питърс („American Horror Story”) и Кейт Мара („American Horror Story”, „House of Cards”), в актьорския екип са и Джеймс Ван Дер Бийк („Dawson’s Creek”, „What Would Diplo Do?”), носителят на „Тони” Били Портър, дебютантите Райън Джамал Суейн и Дилън Бърнсайд, както и транссексуалните актьори MJ Родригес, Доминик Джаксън, Индия Мур, Хейли Сахар и Анджелика Рос.

Продуцентският екип е носител на „Еми” и „Златни глобуси” – самият Мърфи, Нина Джейкъбсън, Брад Симпсън и Брад Фалчук. Създатели на поредицата са Мърфи, Фалчук и Стивън Каналс, като Мърфи ще режисира първите няколко части на първи сезон, който ще бъде съставен от осем епизода. Отговорни на останалите части ще бъдат транссексуални режисьори, които се обучават чрез спациалната менторска програма, стартирана от Райън Мърфи и компанията му „Half Initiative”. Снимачният период на „Pose” започва през февруари в Ню Йорк, а премиерата се очаква през лятото на 2018.

FX Networks работят вече повече от 15 години с Мърфи и имат достатъчно основания за очакванията си – този сериал ще се превърне в хит най-малкото поради актуалните въпроси за толерантност и приемане на различията, които продължават да са сериозна тема в обществото и през ХХI век. „Pose” насочва светлините на прожекторите към хора, маргинализирани от обществото, като съчетава в сюжета си емоционални истории, представени от изключително талантлив актьорски екип, за да се получи една провокативно а и вдъхновяваща поредица. Ще очакваме официален поглед към нея под формата на трейлъри през пролетта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *