Джей Джей Ейбрамс и Гейб Нюъл

Тази седмица началото на тазгодишния „D.I.C.E. Summit” беше реч на Гейб Нюъл, шеф на „Valve”, към когото се присъедини Джей Джей Ейбрамс, за да съобщят, че заедно готвят не само нова видео игра, но и се надяват да пренесат „Portal” и „Half-Life” на големия екран.

И двете игри са достатъчно популярни, за да нямат нужда от специално представяне (ние не сме кой знае какви геймъри, но сме големи фенове и на двете), така че няма да губим време с това. От друга страна, нямаме и какво друго да ви съобщим – Ейбрамс никак не обича да споделя подробности за бъдещи проекти, а доколкото разбираме, и Нюъл е същият. Пък и на този супер-начален етап едва ли има кой знае какво за обявяване. От речта на Нюъл става ясно, че засега е имало единствено най-общи разговори и нищо повече. Ето и най-важните цитати:

Нюъл: Това, което всъщност правим сега, е да обобщим поредица от разговори. Стигнахме до момента, в който решаваме да направим нещо, не само да си говорим.

Ейбрамс: Имаме идея за игра, която искаме да направим заедно с „Valve”.

Нюъл: Супер развълнувани сме от идеята и също така ще видим дали не можем заедно да направим „Portal” филм или „Half-Life” филм.

По принцип повечето новини по темата (а те са доста – напълно разбираемо, доста гийкове и нърдове в нета сериозно се развълнуваха; ние също сме сред тях) започват с това колко е зает Джей Джей Ейбрамс и как едва ли му остава време за нещо ново, но все пак, ето на, продължава да трупа проекти. Но истината е, че точно тези „Valve” екранизации и бъдещи игри са доста далечна възможност. Дори и всичко да се осъществи според най-смелите ви мечти, пак ще е след приблизително 100 години и Ейбрамс ще е най-много в ролята на продуцент и консултант.

Въпреки това няма как да пропуснем това бъдещо сътрудничество между „Valve” и „Bad Robot” – дето се вика, Ейбрамс си знае стоката и си знае феновете и може да се получи нещо действително интересно. Няма да се уморим да повтаряме, че „Стар Трек” е идеален пример как се прави така наречения „reboot”, който хем да удовлетвори запалените по канона маниаци, хем да привлече нови фенове сред абсолютно незапознатите с франчайза. Надяваме се да направи нещо подобно и със „Star Wars”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Nai hubavata novina ot poslednite …. hmnmmm 10 000 godini…
    Prostete maimunicata no se skapa kirilicata….