Съвсем неочаквана новина научихме вчера, когато стана ясно, че свещеникът, изигран превъзходно от Хавиер Бардем в „To the Wonder” на Терънс Малик, ще се появи в самостоятелния късометражен филм „Thy Kingdom Come“, при това ще може да бъде видян съвсем скоро на SXSW Film Festival следващия месец.

Не само, че изобщо не предполагахме за съществуването на този проект (макар че покрай Малик неведнъж сме оставали изненадани от внезапно появяващи се филми), но вчера дебютира и трейлър, който дава доста ясна представа какво можете да очаквате. Режисьор на „Thy Kingdom Come“ е фотографът Юджийн Ричардс, а историята, както може би отгатнахте, ще проследи работата на свещеника с нуждаещи се хора в щата Оклахома. Вижте въпросната реклама:

https://www.youtube.com/watch?v=wTmYWk7kerU

Общо взето всичко е ясно. Не всички от екипа са гледали „To the Wonder”, но авторът на тази статия го харесва (както и последните два филма на Малик), така че дали ще дадете шанс на „Thy Kingdom Come“ силно зависи от отношението ви към полемичния режисьор. Късометражният филм е сниман с позволението на Малик през 2010 г., като повечето от непрофесионалните актьори в него не знаели кой е Бардем или са го познавали като „съпруга на Пенелопе Круз“, както са и го наричали.

Ще отбележим, че в този филм най-силно ще се отдели внимание на социалния аспект от службата на вярващите хора, което е подходяща добавка към творчеството на Малик, който наскоро се зарече (за щастие на много хора), че повече няма да експериментира с филми без сценарии. Припомняме ви, че все още очакваме да видим първи трейлър на подготвяния от него по-класически разказ – военната драма „Radegund”. Дано не останем зад решетките на разочарованието.

EugeneRichards_ThyKingdomCome_10

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *