Едва ли можем да наречем предстоящата екранизация на „Тъмните му материи” („His Dark Materials”), за която вече сме споменавали, дългоочаквана или пък очаквана с особено нетърпение, но вината за това не е на Филип Пулман, чиито романи имат предостатъчно фенове, нито на екипа на сериала, който BBC подготвя. Вината за не особено сериозния ни ентусиазъм е изцяло в първата екранизация – „Златният компас”, който имаше бая звезди и ефекти, но се оказа сериозен провал. Разбира се, не е честно да съдим за предстоящия сериал по филма, затова нека първите ни истински впечатления да са в резултат от тийзъра, който можете да видите по-долу.

Преди това обаче малко повече информация за тези, които не са запознати с проекта и не знаят какво да очакват. Минисериалът ще е в 8 части, режисьор е Том Хупър („Момичето от Дания“, „Клетниците“, „Речта на краля“), което е доста добра новина, а в главните роли ще видим Джеймс Макавой като лорд Азриел, Рут Уилсън като госпожа Колтър, Лин-Мануел Миранда като Лий Скорзби и Дафни Кийн като Лира. Ако имената на героите не ви говорят много, вероятно не сте запознати нито с романите на Пулман, нито с филма, който вече споменахме, и можете да се запознаете най-общо с историята от официалния синопсис от издателство „Бард“, който ще намерите по-долу.

Няма особено много сюжет, но за сметка на това придобиваме известна представа за тона и виждаме част от главните действащи лица. Честно казано, на този етап най-любопитни сме да видим как ще изглеждат фантастичните аспекти на екрана – надяваме се големият бюджет да е изиграл сериозна роля, но явно ще трябва да изчакаме още малко, преди да разберем колко реалистични ще са демоните. Също така, интересно ни е да видим Лин-Мануел Миранда в ролята на Лий Скорзби, както и какви промени ще има в сюжета – предполагаме, че дори и да е особено вярна адаптация, все пак ще има отклонения.

Те са само деца – едно момче и едно момиче с мисия от съдбата. В епичната си вълшебна трилогия „Тъмните му материи” Филип Пулман отключва вратата към свят, паралелен на нашия, и все пак населен с различни създания, като смесва наука, теология и магия с крайно фантастичен и вълнуващ резултат. В този свят демони и крилати същества живеят наред с хората, а загадъчният Прах има силата да обединява вселените… ако преди това не ги унищожи. Присъединете се към Лира, Панталеймон, Уил и останалите герои, които се впускат в най-смайващото и съкрушително приключение на живота си. А в същото време в Небесното царство бушува война – жестока война, която с шокиращия си край ще разкрие тайната на Праха!

Да обобщим: режисьор на сериала „Тъмните му материи“ („His Dark Materials“) на BBC е Том Хупър, а в главните роли ще видим Дафни Кийн, Джеймс Макавой, Рут Уилсън, Лин-Мануел Миранда, Кларк Питърс, Рута Гедминтас, Ан-Мари Дъф, Тайлър Хоуит и други.

Премиерата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Няма да е мини-сериал. В този сезон ще се разкаже историята от първата книга.
    Иначе изглежда чудесно!