Независимо дали искате или не, Warner Bros. готвят нова екранизация по класиката на Роал Дал „Чарли и шоколадовата фабрика“ – „Willy Wonka“, за който все още не се знаят много подробности, освен че сценарият е дело на бившия „Saturday Night Live“ сценарист Саймън Рич, създател на сериала „Man Seeking Woman“. А сега научаваме още, че режисьор най-вероятно ще е Пол Кинг („Падингтън“, „Падингтън 2“), който в момента преговаря със студиото, но се очаква съвсем скоро да приеме тежката задача.

Трябва да признаем, че не сме гледали двата „Падингтън“ филма на Пол Кинг, но ще трябва да им хвърлим едно око от любопитство – гледайки трейлърите, просто не можем да повярваме колко са успешни и колко много похвали отнесоха. Може би наистина са „pure joy“, който ние изпускаме, и ако е така, радваме се, че Кинг ще режисира този нов „Willy Wonka“ филм, но въпреки това сме на мнение, че светът няма нужда от нов Уили Уонка. Освен оригинала на Роал Дал, вече имаме и двете екранизации – класиката „Willy Wonka & the Chocolate Factory“ от 1971 с Джийн Уайлдър и „Чарли и шоколадовата фабрика“ на Тим Бъртън с Джони Деп и Фреди Хаймор в главните роли.

willy wonka

Разбира се, създателите на новия „Willy Wonka“ филм твърдят, че той ще е много различен от всичко видяно досега и няма да е римейк, а „reimagining“ (което е съвсем същото, ако питате нас). Ето какво сподели продуцентът Дейвид Хейман през 2016-та, когато се разбра, че Warner Bros. подготвят проекта с помощта на Рич:

Не е римейк. Вече са направили два филма, доста различни един от друг. Нашият може и да е „origin story“. Още сме на много ранен етап, работим с чудесен сценарист на име Саймън Рич… Предизвикателство е, защото нямаш Дал, нямаш книга на Дал, но имаш герой на Дал. Но мисля, че в героя има много намеци за това кой е, може би откъде идва и какво е било детството му. Това обсъждаме. Още сме на ранен етап, но много развълнувани от това, което предстои.

Разбира се, сценарият вече отдавна не е в толкова ранен етап, но какво се е получило и как ще го промени Пол Кинг тепърва предстои да разберем, при това не особено скоро – въпреки че има режисьор, проектът е доста далеч от екрана. Следващата голяма стъпка е изборът на актьор, който да си мери цилиндъра с Джони Деп и доста по-важното, с Джийн Уайлдър. Ако се чуе някой по-интересен слух, с удоволствие ще го представим, но честно казано, предпочитаме по-скоро да има официално съобщение по темата. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *