Helix

Въпреки че една сериозна част от сай-фай сериалите, които сме представяли, в последствие се оказват безумни тъпотии, които започват зле, а после стават негледаеми някъде около третия си епизод, ние продължаваме да упорстваме и да се надяваме, че сред всичката плява отнякъде ще изникне нещо приятно – така както (при криминалните сериали) след „The Following” се появиха „Bates Motel” и „Hannibal”. Това „нещо приятно” може да се окаже „Helix” на „SyFy”.

Въпреки че от доста време програмата на „SyFy” не е на ниво, „Helix” изглежда, ако не обещаващо, то поне леко обнадеждаващо. Разбира се, все още е рано да се каже каквото и да е със сигурност – „Helix” се очаква по малките екрани в началото на 2014, но поне знаем, че създател на сериала е Роналд Д. Мур, който е отговорен за изключително популярния и успешен „Battlestar Galactica” (така наречения римейк, не стария сериал от края на 70-те).

Вижте първия, кратичък тийзър трейлър, който служи по-скоро като обявяване на проекта, отколкото като реклама, а след това и официалния синопсис.

Helix” е напрегнат трилър за екип учени от американския Център за контрол и предотвратяване на заболяванията, които посещават високотехнологичен център за изследвания в Арктика. Там екипът трябва да разследва потенциална зараза, но скоро учените стават част от безмилостна борба за оцеляване, която заплашва да унищожи цялото човечество.

Както споменахме, премиерата на „Helix” е планирана за началото на 2014 (точната дата не е обявена).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *